CGT denuncia GM Espanya per manipulació d’amiant

imagesEl sindicat ha presentat una denúncia contra General Motors Espanya davant la Inspecció de Treball per falta de mesures de seguretat relatives a la manipulació d’amiant.

Els fets es remunten als anys 1982-1986 i fan referència a les seves possibles repercussions en l’actualitat, en la salut d’alguns dels seus treballadors.

Segons indiquen des del sindicat, aquest mateix any es coneixia una primera sentència judicial que declara com a malaltia professional la mort d’un treballador d’Opel.

Des de l’àrea de Salut Laboral de CGT a la factoria, es va instar la multinacional a tractar l’assumpte, millorant els sistemes de prevenció i detecció de malalties professionals dels treballadors exposats a l’amiant, sense obtenir resposta per la part empresarial, que sembla opta per esperar a un segon judici que dirimeixi les seves responsabilitats civils, i que se celebrarà al novembre.

D’altra banda, CGT ha mantingut una reunió amb els responsables de la Inspecció Provincial de Treball de Saragossa per denunciar la situació en què es troben cada vegada més treballadors d’aquesta factoria.

La multinacional, des de fa anys, s’aplica en matèria de salut laboral una política que deriva els problemes de salut dels seus treballadors cap a la Seguretat Social, siguin baixes temporals o incapacitats permanents, de manera que en augmentar les retallades socials, els treballadors tornen als seus lloc de treball sense estar totalment recuperats o sense haver-se’ls efectuat els tractaments necessaris.

En molts dels casos, afegeixen des de CGT, és realment el lloc de treball el que els ha provocat aquestes patologies, sent necessari un canvi de lloc de treball. Canvi al qual es nega l’empresa, assegura l’organització empresarial.

Aquesta situació, durant la reestructuració, va provocar la sortida de més de 500 treballadors amb Incapacitats Permanents en els últims anys, quan tot just es reconeixen 4 malalties professionals en un període de deu anys, expliquen des de CGT.

Font eleconomista.es