CGT crida a participar en les protestes contra l’externalització de productes ONCE

Les protestes organitzades pels sindicats CGT, CCOO i CSIF tindran lloc a partir de les 12h45 del dilluns 14 de novembre davant la seu de l’Organització Nacional de Cecs Espanyols (ONCE) a València (Av. Ramón y Cajal, 13)

La Confederació General del Treball, que compta amb quatre representants sindicals de cinc en la delegació territorial de València, fa una crida a contribuir a la visibilitat de la greu situació que està travessant la plantilla de l’ONCE.

La gota que ha omplit el got i que porta a què CCOO i CSIF es sumeixen a la campanya de denúncia que fa ja tres anys va iniciar la CGT contra l’externalització de les vendes de l’ONCE –a través dels Canals Físics de Comercialització– és l’acord subscrit amb la Interagrupació de Falles de València que implica l’ampliació amb les falles de la xarxa de venda de cupons de l’ONCE aliena als venedors amb discapacitat.

Tal com explica Adolfo Martínez, Secretari General de CGT en l’ONCE, “El perjudici per als venedors de l’ONCE és gravíssim. No sabem quants punts de venda existeixen des que començara a aplicar-se el regressiu XV Conveni Col·lectiu de l’ONCE perquè l’empresa es nega a passar-nos les dades, però des de llavors les sancions, acomiadaments i baixada de salaris són generalitzats” . Tant Correos com a estancs, quioscs, alguns supermercats i gasolineres formen ja part d’una xarxa de distribució dels cupons de l’ONCE que la direcció pugna per estendre malgrat el malestar intern i a la contradicció que suposa respecte a la seua raó de ser social.

La conseqüència directa de la deriva empresarial és la competència directa i deslleial amb la plantilla de l’ONCE. Els seus efectes, denunciats cada dia 11 de mes per part de CGT eixint al carrer per a informar a la ciutadania, són la precarització de les condicions laborals dels empleats de l’ONCE així com la destrucció de llocs de treball de persones amb discapacitat.

CGT-ONCE