CGT crida a la mobilització social per frenar «la destrucció de les pensions públiques»

Segons el sindicat, «tots els governs des de 1980, i gairebé tot l’arc parlamentari des de 1995, han contribuït a trencar el Sistema Públic de Pensions«

La Confederació General del Treball (CGT), a través d’un comunicat, ha denunciat «l’espoli de les pensions públiques que es realitza des dels diferents governs de l’Estat espanyol i en connivència amb altres forces polítiques i econòmiques». L’organització anarcosindicalista, considera que «les diferents reformes de la Seguretat Social han contribuït a afeblir el sistema de pensions públiques amb l’únic objectiu d’acabar amb un dret fonamental».

«Tant el PSOE com el PP, molt especialment amb la reforma de l’article 135 de la Constitució, han prioritzat el pagament del deute il·legítim i il·legal aplicant retallades i pujant els impostos directes i indirectes». És per això que la CGT ha denunciat que «la Seguretat Social, davant la destrucció de milions de llocs de treball, la baixada de cotitzacions empresarials, expulsió de milers de cotitzants i l’actual situació de la classe treballadora, es troba en un dèficit continu i permanent fins al 2022, proper als 18.500 milions d’euros «.

CGT ha assenyalat que aquestes polítiques de «robatori» i «espoli» de drets socials fonamentals estan encaminades a complir únicament amb els compromisos acordats amb uns pocs a costa del benestar de la immensa majoria.

«Des de la classe obrera no es aconseguit una veritable mobilització social contra aquesta situació, tot i conèixer-se els motius reals que estan darrere d’aquest espoli de la Seguretat Social», argumenta l’organització. D’aquesta manera, la CGT ha realitzat una crida a la ciutadania per «salvar» les pensions públiques universals i suficients davant la desigualtat i l’empobriment al qual estan sent sotmeses gairebé 9 milions de persones.