CGT convoca vaga a ADIF i RENFE el 18 de desembre

VAGA EN EL SECTOR FERROVIARI EL DIVENDRES 18 DE DESEMBRE

Després d’una anàlisi dels processos negociadors i els últims preacords signats, els afiliats i afiliades de CGT hem decidit convocar vaga de 23 hores el dia 18 de desembre en les empreses Adif i Renfe.

Durant tot el procés negociador hem apostat per la unitat d’acció sindical i canalitzar la pressió necessària en un moment social i polític com l’actual, a través dels Comitès Generals d’empresa.

Estem proposant ocupació de qualitat amb estabilitat i drets, suficient com per reposar els llocs de treball destruïts en els últims anys, perquè es recuperin totes les càrregues de treball que segueixen subcontractant-se i als treballadors ferroviaris precaritzats que estan en aquestes empreses.

Seguim insistint en la necessitat d’instaurar les jubilacions parcials als 61 anys amb contractes de relleu.

Continuem defensant la necessitat d’integrar de forma real a tota la plantilla d’Ample Mètric a Renfe i Adif, en les categories existents i en igualtat de condicions.

Seguim exigint una solució per a la plantilla de Canal de Venda a Adif, i defensant la necessària presència de personal suficient en tot el ferrocarril.

Fins al moment, l’única cosa que tenim és l’obertura de portes a la destrucció de llocs de treball de qualitat, per anar substituint-los per llocs de treball precaris, a través de la contractació directa ( tal com reflecteix l’acta de preacord signat per UGT i Semaf a Renfe) amb contractes de tot tipus, fins a becaris, dilatació desmesurada en el temps dels períodes de permanència en les categories ( molt difícil que gran nombre de treballadors surtin de les noves categories de “pre- entrada” amb contractes parcials, temporals i amb salaris entre el SMI i el mileurisme). En qualsevol cas i per a una gestió ètica i rigorosa de la necessitat de treball en tota la ciutadania, cal establir mecanismes de control estricte de les borses d’ocupació que en el 2016 es formaran.

A Adif encara no hi ha preacord i confiem que quan es doni, estigui inclòs en el mateix un pla d’ocupació que restitueixi els llocs de treball destruïts en tots els serveis, i que asseguri la viabilitat i la internalització de càrregues de treball i treballadors que dia a dia segueixen dessagnant l’empresa. A més s’ha d’afrontar ja, la integració del personal d’Ample Mètric, donar solució a la situació del personal denominat per Adif indefinit no fix i la viabilitat de la plantilla de Canal de Venda.

Des de CGT entenem que és normal que els que veuen el ferrocarril com un assumpte merament de mercat, vegin així també als treballadors i treballadores, i com un producte més d’intercanvi els tractin, però en honor a la realitat, algunes organitzacions haurien d’abandonar l’adjectiu de “sindicals” i canviar-ho per “balsàmiques”.

Assumeixen com a normal el que fa uns anys era un escàndol, són les mateixes que veien precaris els sous mileuristes el 2007 i avui veuen magnífic que un salari digne es reparteixi entre tres treballadors, treballant més i sense drets. “Cal treballar més i guanyar menys” deia algun líder empresarial fa uns anys, avui això ho fan seu els signants d’aquest tipus d’acords precaritzadors, per desgràcia instaurats ja a l’empresa pública.

Hi ha motius per recolzar la mobilització: quan la precarietat i la inestabilitat entra per la porta d’una empresa, s’acaben rebaixant les condicions de tota la plantilla, i no al contrari. Tots els nostres afiliats, simpatitzants i delegats anem a doblar esforços per explicar en profunditat a la plantilla els preacords a Renfe, i la marxa de la negociació a Adif. CGT està a la disposició de totes les ferroviàries conscients de la realitat i cansats d’Organitzacions «balsàmiques» al servei dels ”mercats”.

PER L’OCUPACIÓ DIGNA!

VAGA EN EL SECTOR FERROVIARI EL 18-D.

Sector Federal Ferroviari de la CGT

http://www.sff-cgt.org