CGT convoca concentracions davant Grupo Marktel a València per la política d’acomiadaments, sancions i assetjament a la plantilla

Una setmana després de la protesta que va tenir lloc davant la seu de Grup Marktel a València per l’acomiadament d’una treballadora durant una baixa laboral, la direcció de l’empresa de telemarketing que empra a 700 persones a València va presentar carta d’acomiadament a una delegada de CGT i va sancionar per tercera vegada a un altre representant del sindicat anarcosindicalista. La resposta no s’ha fet esperar i, a més de recórrer ambdues mesures per la via judicial, la CGT ha decidit convocar concentracions tots els dijous a partir del 25 de juny, de 12h a 14h, en l’Avinguda Tres Creus nº 44, fins que l’empresa canvie d’actitud i comence a respectar els drets fonamentals de treballadors i treballadores.

Vodafone, Ono, Jazztel, Bankia, Aigües de València, Gas Natural i Sanitas són alguns dels clients als quals Grupo Marktel, propietat, de José María Horrillo López del Rei, VI Marquès de Vivanco, dóna servei.

Com era d’esperar, el modern negoci del Telemarketing o Call Center, és portat amb mà fèrria a través d’una Fundació (Marquès de Vivanco) que ve recuperant en la pràctica, en ple segle XXI, les velles mesures explotadores pròpies del capitalisme del segle XIX:

D’aquesta manera, les persones que treballen per a Marktel Teleservicios SL i Marktel Servicios de Márketing Telefónico SA -les empreses de Grupo Marktel a València- no solament pateixen ritmes de treball insostenibles, vulneracions constants de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, retards sistemàtics en l’abonament de les nòmines, doble escala salarial basada en aplicació de diferents convenis, congelació de sous des de l’any 2009… sinó que són sotmeses a una pressió constant radicada en l’amenaça i el temor.

A la precarietat i a l’abús com a norma, cal sumar-li el desemparament de facto que suposa el nul respecte a l’Estatut dels Treballadors i a la Llei Orgànica de Llibertat Sindical. D’aquesta manera, a més de normalitzar a partir del 2014 els acomiadaments durant baixes laborals al·legant “escassa productivitat”, els representants dels Comitès d’empresa, en els quals CGT i UGT posseeixen la majoria, són perseguits amb especial virulència en els últims mesos.

Fins al punt fins i tot, com és el cas actual, de promoure l’acomiadament “disciplinari” de Pepa Vañó (Delegada per CGT i treballadora de Marktel des de fa 10 anys) i de sancionar per tercera vegada al també representant sindical de CGT, Fran Bayona.

En aquest sentit, des de CGT-València s’apunta al fet que Marktel intenta imposar un conveni propi inferior fins i tot al del sector de Call Center, i com saben que amb la majoria de la CGT no ho podran fer han iniciat una campanya d’assetjament i enderrocament contra els nostres delegats sindicals”.

Les concentracions començaran per tant de manera indefinida, a partir del dijous 25 de juny, davant la seu de Grupo Marktel a València, situada en l’Avinguda Tres Creus nº 44.

Gabinet de Premsa CGT-PV