CGT contrari a un ERE traumàtic en Ford

La factoria Ford d’Almussafes ha anunciat en una reunió mantinguda amb el Comité d’empresa el dia de hui que ha procedit a la comunicació formal per a iniciar, a partir de la setmana que ve, els tramites d’un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERE) que comportarà l’extinció de 400 llocs de treball.

L’empresa ha justificat la decisió d’aplicar aquest nou ERE amb la reducció de la producció. Una baixada de la producció que ja va portar a la multinacional a aplicar en 2019 diversos ERTEs, pactats amb la majoria del Comité d’Empresa i als quals des de la Confederació General del Treball ja ens vam oposar en el seu moment, amb les conseqüències que aquests han tingut per a les treballadores i treballadors de la planta d’Almussafes.

Des de CGT no consentirem que es produïsca ni una sola eixida traumàtica de les 400 que té planejades la direcció de l’empresa. Si la producció ha baixat, l’obligació de l’empresa és buscar solucions que no perjudiquen la plantilla. Solucions com el repartiment del treball i la reducció de la jornada sense pèrdua de salari, reducció de les càrregues de treball… També volem exigir a l’administració que s’involucre i no permeta que una empresa que en els últims anys ha obtingut centenars de milions d’euros de beneficis i rep diners públics com Ford porte avant un expedient traumàtic que afectaria 400 famílies.

La Confederació General del Treball fa una crida al conjunt de la plantilla per a fer front a aquest nou atac de Ford.


CGT contrario a un ERE traumático en Ford

La factoría Ford de Almussafes ha anunciado en una reunión mantenida con el Comité de empresa el día de hoy que ha procedido a la comunicación formal para iniciar, a partir de la semana que viene, los tramites de un Expediente de Regulación de Empleo (ERE) que conllevará la extinción de 400 puestos de trabajo.

La empresa ha justificado la decisión de aplicar este nuevo ERE con la reducción de la producción. Una bajada de la producción que ya llevó a la multinacional a aplicar en 2019 diversos ERTEs, pactados con la mayoría del Comité de Empresa y a los que desde la Confederación General del Trabajo ya nos opusimos en su día, con las consecuencias que éstos han tenido para las trabajadoras y trabajadores de la planta de Almussafes.

Desde CGT no vamos a consentir que se produzca ni una sola salida traumática de las 400 que tiene planeadas la dirección de la empresa. Si la producción ha bajado, la obligación de la empresa es buscar soluciones que no perjudiquen a la plantilla. Soluciones como el reparto del trabajo y la reducción de la jornada sin pérdida de salario, reducción de las cargas de trabajo… También queremos exigir a la administración que se involucre y no permita que una empresa que en los últimos años ha obtenido cientos de millones de euros de beneficios y recibe dinero público como Ford lleve adelante un expediente traumático que afectaría a 400 familias.

La Confederación General del Trabajo hace un llamamiento al conjunto de la plantilla para hacer frente a este nuevo ataque de Ford.