CGT condemna els atacs de l’exèrcit contra el poble palestí

  • Segons les informacions proporcionades per diferents mitjans, a primera hora de la vesprada del dilluns, havien resultat morts 52 palestins i s’explicaven 2000 ferits per trets de soldats israelians en les protestes en la frontera amb la Franja de Gaza contra la inauguració de l’ambaixada d’EUA a la ciutat de Jerusalem.

Israel assassina a més de 50 persones, ferint a altres 2.000, durant una protesta contra la inauguració d’una ambaixada nord-americana a Tel Aviv (Jerusalem).

La Confederació General del Treball (CGT) ha condemnat l’assassinat de més de 50 palestins i palestines que es manifestaven a Gaza contra l’obertura d’una ambaixada dels Estats Units a Jerusalem.

Aquesta massacre passa precisament en la vigília de la commemoració dels 70 anys de la Nakba o «Dia de la Catàstrofe» que recorda la invasió i el genocidi del Poble Palestí per part de grups paramilitars sionistes el 1948.

CGT s’ha sumat a les nombroses denúncies internacionals que demanen la fi de l’ocupació de la terra dels palestins i palestines per l’Estat d’Israel, i s’uneix a les veus que exigeixen a la Comunitat Internacional que deixi de mirar cap a un altre costat mentre milers de persones perden la vida a la franja de Gaza i en territoris palestins ocupats intentant defensar-se dels atacs continuats de l’exèrcit israelià.

CGT, a través d’un comunicat, també critica i denuncia «el despotisme mercantilista de les polítiques nord-americans» per donar suport a aquests assassinats instal·lant una nova ambaixada a territori palestí ocupat.

CGT considera que el que ha passat durant les últimes hores a Gaza és «terrorisme d’Estat» exercit per un govern cruel que fa cas omís de les resolucions de les Nacions Unides (ONU) que demanen el «alto el foc», i continua bombardejant, destruint i aniquilant la vida de milers de palestins i palestines que només disposen de pedres contra bales. A més, CGT afirma en el seu comunicat que el Poble Palestí té poques opcions davant l’ocupació de les seves terres per la força i sense possibilitat d’acord o negociació amb qui tenen el monopoli de la força imposant un veritable «terror» a una població totalment indefensa.

La CGT continuarà lluitant pels drets civils de tots els pobles i es solidaritza amb totes les víctimes, amb aquelles que han resultat ferides després d’aquest brutal atac i amb totes les persones que estan donant suport i col·laborant dia a dia amb la resistència palestina a la franja de Gaza i en els altres territoris ocupats de Palestina.