CGT adverteix de l’atac directe als drets laborals i a les llibertats socials que suposarà l’entrada en vigor del CETA

El CETA entrarà en vigor provisionalment aquesta setmana sense haver sigut ratificat per bona part dels parlaments europeus.

El tractat de lliure comerç entre Canadà i la Unió Europa (CETA) entra en vigor aquest dijous, 21 de setembre, de manera provisional i sense que encara s’haja ratificat per part de la majoria dels països de la UE.La campanya estatal No al TTIP, CETA i TISA, de la qual forma part la Confederació General del Treball (CGT), considera molt greu que el CETA comence a incidir en la vida de les persones sense haver sigut validat per alguns parlaments europeus.

En aquest sentit, des de la campanya estatal contra el CETA, es ve informant a la societat civil dels imminents perills que aquest Tractat va a implicar a les persones en quasi tots els àmbits de la seua vida: riscos per a la salut pública, facilitat per a dur a terme privatitzacions i eliminació de serveis bàsics per a les persones, un augment de l’especulació financera i importants danys mediambientals per als nostres entorns físics i naturals.

CGT subratlla que en el CETA, el dret de sindicació i de negociació col·lectiva no ve recollit, fet que no hauria de sorprendre ja que Canadà està lluny d’haver ratificat tots els convenis de l’Organització Internacional del Treball.

Des de la CGT es continuarà participant, al costat d’altres organitzacions i moviments socials, en tots els actes i mobilitzacions que es duguen a terme per a denunciar les conseqüències del CETA i d’altres Tractats de lliure comerç en la nostra societat.

Gabinet de premsa del Comitè Confederal de la CGT