Bomberes Forestals denuncien possibles represàlies del Govern de la Generalitat Valenciana cap a sindicalistes

La Confederació General del Treball (CGT) mitjançant un comunicat posa de manifest que un dels seus delegats ha estat marginat davant la distribució de places de la Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d’Emergències (SGISE).

En els darrers mesos, els Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat Valenciana, dependents de la SGISE – l’empresa que gestiona aquest servei – s’han mobilitzat en contra de l’acomiadament, el dia 31 d’octubre, de fins a 300 treballadores de les unitats de reforç, així com per la no publicació del Primer Conveni Col·lectiu de BBFF de la SGISE – signat fa ja un any amb una majoria social – i les retallades en els pressupostos de l’any 2023 en què s’incloïen millores a les bases i flota de vehicles .

Segons denuncien des de CGT, després de finalitzar la campanya el 31 d’octubre, que es va saldar amb “l’acomiadament de 300 companyes en un context de crisi climàtica i proliferació d’incendis”, algunes de les sindicalistes i les treballadores mobilitzades han vist com “en totes les promocions internes en què hem participat, després d’adjudicar-nos la plaça, mai no hem arribat a cobrir la plaça que se’ns havia adjudicat, a diferència de la resta del personal”.

Una de les treballadores afectades per aquesta presumpta represàlia, és el bomber forestal que va predir davant la Consellera de Justícia Elisa Núñez – dies abans de l’aparatós incendi de Montitxelvo, motiu pel qual es va viralitzar en algunes xarxes socials – davant la decisió d’acomiadar-ne 300 treballadores, que podria passar davant d’un temporal de forts vents. Les treballadores i militants de la central anarcosindicalista han volgut recordar també la reacció del president de la Generalitat Carlos Mazón, insinuant que l’incendi havia estat provocat “algun o alguns que saben d’incendis”, “assenyalant greument i per primera vegada – segons el comunicat de CGT – a un servei tan vocacional com el nostre”. Finalment la Guàrdia Civil va constatar que l’incendi de Montitxelvo havia estat provocat per una torre elèctrica amb un mal manteniment responsabilitat d’Iberdrola.

A.P. – delegat per CGT, treballador de reforç fix discontinu i president del Comitè d’Empresa a la SGISE – és un dels bombers que ha vist com se li impedia cobrir la plaça que se li havia adjudicat, i segueix en aquests moments – juntament amb altres 6 treballadores presumptament represaliades – tot esperant una resposta per part de la cap de recursos humans.

“Represàlies? No ho sabem”, manifesta A.P.. “El que si sabem és que tot és molta casualitat i seguim al carrer amb una plaça adjudicada i perdent altres oportunitats de treball, fins i tot s’ha pogut perdre l’ajut a la prestació per desocupació, ja que continuem amb un model del segle XX amb una temporalitat i precarietat constant”. I conclou: «Amb les emergències que tenim durant tot l´any s´hauria d´apostar per un servei operatiu tot l´any 365 dies per defensar el nostre territori de la devastació».