Banc Sabadell: 250 tancaments d’oficines, 800 acomiadaments

Un cop més es posen en evidència la pèssima gestió de les direccions de Recursos Humans / Relacions Laborals i el seu menyspreu cap a la representació legal de les i els treballadors en l’empresa. Després de les declaracions en premsa del conseller delegat del banc, anunciant el tancament de 250 oficines i un ajust de 800 persones a la plantilla per 2017, i en contestació als nostres requeriments d’informació, segueixen sense traslladar explicació oficial alguna i fins i tot ens comuniquen que són coses de la premsa, que no hi ha res oficial.

Actuacions d’aquest tipus ja no ens sorprenen, després de veure els incompliments de la legislació vigent i el conveni que es produeix de forma reiterada al banc: jornada, retribucions, prejubilacions, vacances, excedències, …, sentències de l’Audiència Nacional, de seus propis pactes. La manca de respecte que denoten cap a la representació legal de la nostra plantilla és MAJÚSCULA, pel que segurament ens assabentarem via premsa dels ajustos esmentats (per la seva pròpia filtració) abans que rebem cap comunicació oficial.

Sense ser oficial aquestes notícies, en el Comitè de Seguretat i Salut celebrat la setmana passada, van informar (D. Organització) que tancarien 125 oficines en el primer trimestre i 125 en el segon, sense més detall de les mateixes. Aquesta informació, que no va ser desmentida per Relacions Laborals, sembla donar més credibilitat encara a les paraules del conseller delegat en premsa.
De tornada a les mesures anunciades, en busqueda d’estalviar costos davant el deteriorament del negoci, no podem més que manifestar el nostre desacord amb les mateixes i les causes.

Banc Sabadell ve anunciant uns beneficis per al 2016 propers als 800 milions d’euros, amb un augment de més del 6% respecte a 2015 (els resultats es publicaran el proper 27 de gener), pel que no compartim ni que el negoci s’està deteriorant ni que calgui retallar costos: segons sembla anem millor que mai.

Mesures com les anunciades, entenem que si deterioren el negoci. Tant els tancaments d’oficines com l’ajust de personal, suposen una pèrdua de qualitat en l’atenció dels nostres clients, que es veuran abocats a concentrar-se en les oficines que quedin i ser atesos per un personal ia sobrecarregat de treball, davant l’evident falta de personal que vivim al banc, aconseguint que un nombre considerable optin per altres alternatives per als seus interessos bancaris.

Una altra possible explicació a les mesures descrites, poden ser futures adquisicions d’entitats, entre les que hi caben, fins i tot, que siguem finalment devorats per la gran banca nacional o internacional. Notícies que es publiquen en premsa diàriament però de les que no tenim cap informació oficial, en línia amb la política informativa que se segueix des de Recursos Humans / Relacions Laborals.

Davant de tanta incertesa i mal fer, la resposta de la nostra plantilla ha de ser el continuar treballant amb l’eficiència que hem demostrat fins ara, registrar i compensar qualsevol prolongació de jornada que es produeixi (evitant amb això que la direcció determini que els excedents són més grans i evidenciant la manca de personal que patim), exigir el compliment de la normativa laboral vigent i mantenir-nos units per defensar col·lectivament els interessos de les i els treballadors de Banc Sabadell. En aquesta línia trobaràs a CGT.

Destrucció d’ocupació i tancaments d’oficina = Deteriorament del negoci

Manteniment de plantilla i oficines = Millora del negoci

Secció Estatal CGT BS