Atemptats de París: contra les seves guerres, les nostres solidaritats. Comunicat d’Alternative Libertaire

Una onada d’atemptats homicides s’ha desenvolupt la nit del divendres 13 de novembre a París i a Sant-Denis.

L’Estat francès porta guerres a diversos països (Iraq, Libia, Mali, Síria…) des de fa anys. Aquestes guerres han tingut avui repercussions sobre el territori francès.

Ens enfrontem a atacs l’objectiu dels quals és de sembrar el terror i d’atiar els conflictes al si de la població. Alternative Libertaire condemna aquests atemptats: matar gent a l’atzar en el carrer i colpejar amb el sol objectiu de fer por és digne del més gran menyspreu.

Aquests atacs són obra d’un corrent polític — el gihadisme salafista — del qual les primeres víctimes són les poblacions civils de l’Orient Mitjà que, tal es va veure fa uns dies en un atemptat a Beirut. És aquest mateix corrent polític que porta a terme una guerra contra les forces progressistes kurdes a Síria.

A continuació d’aquests atemptats, estem presenciant un desplegament seguritari policial i militar mantingut per forces polítiques que utilitzen les pors de la població per enfrontar-nos els uns contra els altres.

Les poblacions sortides de la immigració i la minoria musulmana d’aquest país comencen a ser assenyalades i apuntades de nou per declaracions polítiques i s’exposen a repressàlies irreflexives i incontrolades

No serà amb un reforçament dels dispositius restrictius dels drets i les llibertats que s’impedirà la realització de nous atemptats. L’estat d’urgència és la suspensió de nombrosos drets democràtics, la legalització de mesures repressives de gran amplitud, amb la vista posada en diferents sectors de la població que no han tingut res a veure amb aquests atemptats.

Nosaltres rebutgem que el govern s’aprofiti de l’ocasió per prohibir les mobilitzacions sindicals i ecologistes a convocar en els propers dies

Tot això no portarà a res més que a dividir i a reforçar les pors i els odis. Tot això només conduirà a un encadenament entre atacs terroristes de més en més sagnants i respostes seguritàries més i més repressives. La resposta no passa ni pel replegament en un mateix ni per la militarització de la societat.

La solució no vindrà d’aquells que han contribuït a crear aquesta situació per les seves polítiques militaristes, imperialistes, discriminatòries, de propagació de l’odi. Utilitzen aquesta situació per imposar una societat sempre més policíaca i una unitat nacional entre explotadors i explotats que nosaltres rebutgem i denunciem.

La solució passa pel reforçament de les solidaritats, en els barris i en els nostres llocs de treball, i pel reagrupament de totes aquelles i tots aquells que rebutgen tots els règims de terror. No ens quedem aïllats! Reunim-nos per debatre sobre les nostres responsabilitats davant la situació, en particular en termes d’accions unitàries de totes les forces que estem per la transformació social.

Alternativa Libertaire, el 14 de novembre de 2015 a París.
http://www.alternativelibertaire.org/

* Comunicat de l’organització francesa Alternative Libertaire davant els atemptats d’activistes d’Estat Islàmic a París.
http://www.alternativelibertaire.org/?Attentats-de-Paris-Contre-leurs