Arranquen les XVII Jornades Llibertàries de CGT a València

Sota el lema «Utopia en moviment», acaben de començar les Jornades Llibertàries que tots els anys per aquestes dates, es celebren en la ciutat de València en l’Octubre CCC. Els encarregats de presentar-les han sigut J.A. Picón (Secretari General de CGT-València); Emilia Moreno (Secretària General de CGT-País Valencià) i José Manuel Muñoz Póliz (Secretari General de CGT).

La inauguració de la setmana cultural de la CGT, ha arrancat amb la intervenció del Secretari General de la Federació Local de CGT a València qui ha destacat la necessitat de «despertar consciències, de ser més companys i menys individualistes i d’apostar per la responsabilitat com a característica de l’anarquisme». Així mateix, ha conclós cridant a «continuar fent realitat la utopia i a pensar en l’himne «A las Barricadas».

Al seu torn, la Secretària General de CGT-PV ha assenyalat el fet que les Jornades Llibertàries són ja un referent en la ciutat de València i formen part de l’agenda dels moviments socials. A més, com a integrant de la Comissió Organitzadora, ha volgut esmentar al «nucli dur» que conforma, durant els últims huit anys, l’organització d’un esdeveniment que «dóna la imatge de la Federació Local de Valéncia a la societat valenciana». Finalment, cridant a «buscar la utopia» i amb una invitació a participar i a escoltar quin és eixe món que volem construir basant-se en la utopia com a horitzó, Moreno ha acabat els seu discurs.

I a continuació, Muñoz Póliz, com a màxim responsable de la Confederació, ha iniciat les seues paraules dient que és un autèntic èxit «parlar de XVII Jornades Llibertàries», i calificant de molt bons els actes que les conformen i el fet que siguen oberts als moviments socials. Aixímateix, ha fet referència al canvi que s’està vivint a València on «la CGT a tingut un paper important» afegint que l’organització «treballa dia a dia per a assolir la utopia» el que fa «que ens apropen a eixe objectiu». I per a això, la pràctica, l’acció directa, són fonamentals i constitueixen els mecanismes que «cal seguir».

Equip Comunicació CGT-PV