Acció global contra el Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversió entre la UE i els EUA

Les mobilitzacions en el Dia d’Acció Europeu (11 octubre) contra el TTIP  van demostrar la repulsa ciutadana contra l’intent d’imposar més polítiques capitalistes.
La Confederació General del Treball, juntament amb altres organitzacions socials que s’oposa frontalment a la signatura de l’Acord Transatlàntic de Comerç i Inversió (TTIP), va participar en les protestes.

CGT a Madrid CGT a València

El TTIP és un acord entre els EUA i la UE que abasta tots els aspectes de la vida, afecta de manera determinant als drets laborals, mediambientals, energètics, socials, agroalimentaris, serveis públics … Pretén crear la major zona de lliure comerç i Inversió del món a banda i banda de l’Atlàntic i aprofundir en la liberalització comercial. Es pretén no només eliminar els aranzels entre les dues parts sinó «harmonitzar» totes les regulacions, normes i criteris d’ambdós.

L’11 d’octubre, coincidint amb la tercera jornada mundial contra el fracking, se celebra un dia d’acció Europea contra els tractats neoliberals que la Comissió Europea ens vol imposar. A tot Europa  infinitat d’actes per mostrar aquest desacord. A Espanya  diferents actes en diverses poblacions de la Corunya, Alacant, Badajoz, Barcelona, Castelló, Gran Canària, Granada, Madrid, Navarra, Orense, Oviedo, Salamanca, València, Santa Cruz de Tenerife i Saragossa.