5 d’abril: Ataquen a Roger i Mercader, però ens trobaran a tots i totes

Un jove s’acomiada dels seus companys de piquet un dia de vaga general, és hora de recuperar forces per la manifestació de la tarda. Sense saber com, es troba al terra mentre diversos policies el colpegen i detenen aprofitant la separació del grup. Un afiliat a la CGT, conegut per les recents vagues del Bus en la lluita pels dos dies, es dirigeix cap allà i protesta per la violència policial junt amb altres veïnes. Un guàrdia urbà li diu “jo et conec”, “doncs jo a tu no”.

Malgrat les protestes, Roger passa la nit als calabossos sota les gravíssimes acusacions d’haver fet ’unes pintades’. Mercader rep una citació per ’provocar una situació de perill vers els agents’. Amb les irregularitats habituals d’aquests casos (que van causar una primera suspensió del judici), Roger serà jutjat amb una petició penal de 6 anys de presó acusat de l’horrible crim d’abaixar dues persianes i Mercader per 2 anys, culpable de mostrar rebuig a la violència policial i ser massa conegut.

Aquell 29-M del 2012 es va desencadenar una operació de cacera de bruixes contra bona part del teixit militant català. L’objectiu confessat del mateix conseller d’interior Felip Puig era que la població tingués més por a la policia i ’fer servir tot l’ordenament jurídic i una mica més’. Dies després es posava en marxa una web de delació on els ciutadans poguessin demandar a persones compromeses política i socialment. Passades unes setmanes, la secretària d’organització de la CGT de Barcelona, Laura Gómez, era empresonada durant 21 dies per ordre dels Mossos i la ignominiosa jutgessa Rosa Maria Agulló. Prèviament, altres vaguistes ja havien passat per la presó, com també ho van seguir fent d’altres les setmanes posteriors.

Aquest context d’estat policial i comportaments ultrarepressius es veien reforçats amb la presentació com acusació particular de Generalitat i Ajuntament de Barcelona en tots els processos, exigint el màxim de càstig possible, per sobre de la pròpia fiscalia.

No perdem de vista que l’objectiu principal del poder és l’extensió de la por, del terror, entre la població per a evitar la seva lluita contra el patiment i agressions que el sistema capitalista i els seus gestors provoquen. L’eliminació temporal dels activistes i la manipulació des dels mitjans de comunicació és la forma per assolir-ho.

Doncs heu fracassat.

Aquí seguim. Plantant cara als atacs de forma conjunta i solidària, cada cop més determinats i amb més voluntat d’entomar el conflicte entre la classe que defenseu i la que som. Entre el vostre món repugnant de raons d’estat i la raó dels que patim la vostra precarietat, les vostres normes racistes, les vostres exclusions. Totes formen el preu que paguem pels privilegis dels que manen i la por dels que els obeeixen.

8 anys de presó per fer vaga pel treball digne

Absolució Roger i Mercader!

Més informació al web https://absoluciorogerimercader.wordpress.com