20-N: Presentació del llibre “Homes del bosc: Maquis, la guerrilla antifranquista”

El dijous 20 de novembre a les 19:30 hores a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia de la CGT de València a l’avinguda del Cid, 154.

Aquest llibre, adreçat a joves entre 12 i 16 anys,  està escrit en català i amb un llenguatge assequible i entenedor: Barreja el relat juvenil, la divulgació històrica i el gènere epistolar.

S’acompanya d’un mapa d’actuació de la guerrilla i d’una cronologia bàsica.

És un projecte divulgatiu, sense ànim de lucre, per intentar que la història d’aquestes persones arribe als més joves, qui possiblement no en saben quasi res sobre la seua lluita cercant la llibertat i lluitant contra la dictadura franquista.

L’autor va estudiar Història però treballa com a bibliotecari des de fa anys. Ha publicat un llibre sobre la història del Moviment Okupa a la ciutat de València i un altre sobre el poble sahrauí. Vinculat a diferents col · lectius i moviments socials de València, un dels seus motius per presentar aquesta nova publicació sobre els Maquis és mostrar als més joves una part gairebé sempre amagada de la nostra història més recent i d’unes persones que van lluitar fins al seu últim alè buscant la llibertat.

Esdeveniments a Facebook