Home / Acció Sindical / 12-N: Tren reivindicatiu per un ferrocarril públic i social

12-N: Tren reivindicatiu per un ferrocarril públic i social

El dimecres 12 de novembre farem dos trens reivindicatius, en aquest cas, des de València i Madrid, per confluir a Conca i realitzar també una concentració al costat de la Plataforma pel Ferrocarril Públic de Conca, amb la posterior conferència a l’espai jove d’aquesta ciutat . Posteriorment les expedicions tornessin a les seves ciutats d’origen.

En els últims anys les inversions en Línies d’Alta Velocitat ha estat inversament proporcionals al nombre de viatgers transportats, el 2% dels viatgers amb el 87% de les inversions, mentre el 13% del pressupost havia de cobrir les necessitats del 98% de les usuaris.

Fa uns mesos es van adoptar mesures encaminades a desmantellar el ferrocarril públic:

• L’entrada en vigor de la Declaració d’Obligacions de Serveis Públics (OSP), ha suposat la reducció de gairebé el 25% de les relacions de trens, afectant a 800 trens setmanals, 40 d’ells entre València-Terol i València-Conca.
• La divisió d’Adif en dues empreses i de Renfe en quatre societats mercantils, aprovada recentment en Consell de Ministres perjudica greument el servei públic ferroviari i possibilita la seva privatització.
• La possible clausura de línies que es considerin econòmicament no rendibles, com les de Terol, Conca i Alcoi.
• La liberalització i privatització del servei ferroviari de passatgers de les línies de València i Múrcia, que en aquest moment està en procés de licitació i que abans de final d’any ja podran operar empreses privades en aquest corredor.

La divisió d’Adif i Renfe pretén encobrir el saqueig de les empreses públiques. L’única finalitat és lliurar a les constructores la gestió de les línies i les empreses dividides que siguin rendibles mitjançant un sistema concessional i aportacions públiques per garantir beneficis privats, deixant la resta de línies en mans públiques per engrossir les pèrdues, facilitant i justificant així, tancaments i liquidacions.

El Govern, aprofita l’actual crisi econòmica per justificar la venda de les línies de VALÈNCIA d’AVE-LD, Regionals i Rodalies, que han estat les primeres a licitar i seran les primeres usuàries en sentir aquest perjudici, que es concretaria en la desaparició de serveis i freqüències, tancament d’estacions de viatgers i la possible clausura de línies de manera definitiva.

Per això, des de CGT denunciem l’assetjament al Ferrocarril Públic, en el que podríem considerar una nova estafa a la ciutadania, es pretén, sense rubor, sociabilitzar les pèrdues i privatitzar els beneficis, de manera que es crearia una dependència més gran dels recursos del estat, però que no revertiran en els/les usuaris/es.

Confederació General del Treball
SECTOR FEDERAL FERROVIARI
SECCIÓ SINDICAL DE VALÈNCIA