16-g València: Concentració en solidaritat amb el poble kurd. Contra els assassinats de l’Estat turc

A les 12h davant el Consolat turc (Passeig Russafa, 11).

Davant la massacre que l’Estat feixista Turc està duent a terme, amb l’aquiescència i el silenci de les «democràcies occidentals», que callen quan qui comet atemptats contra els drets humans és un amic, amb el silenci còmplice dels seus mitjans de comunicació que amaguen el que als seus amos no els convé que se sàpiga.

Fem una crida a la militància i afiliats de CGT a mobilitzar-se i acudir a les mobilitzacions per denunciar la matança i mostrar la nostra solidaritat amb el valent poble Kurd.

L’acte tindrà lloc dissabte 16 de gener a les 12h davant el Consolat turc a València, situat al Passeig Russafa, 11

Diversos col·lectius valencians recolzen la convocatòria de la concentració que, sota el lema “En solidaritat amb el poble kurd i contra la repressió de l’Estat turc” posarà de manifest el suport solidari al poble kurd davant els atacs armats que està patint des de fa anys, tant per part de l’ISIS com de l’exèrcit i la policia turcs. La concentració, serà així mateix un recolzament “a l’experiència kurda de construcció d’una societat basada en comunitats autogestionàries, lliures i federalistes”.

D’aquesta forma, en un comunicat que es farà arribar al Consolat turc a València, col·lectius i persones posaran de manifest la “solidaritat amb les persones que pateixen la violència i el dolor”, fent-la extensiva “a les víctimes de l’atemptat d’aquesta mateixa setmana a Istanbul i a les seues famílies”, ja que, continua la missiva, “En cap cas pot justificar-se l’assassinat d’éssers humans absolutament innocents i aliens  als conflictes armats que es pateixen a Orient Mitjà i dels quals tampoc pot ocultar-se una bona part de responsabilitat dels Estats occidentals, per les seues polítiques de control i explotació dels recursos econòmics, interessos geoestratègics i suport al comerç d’armes”.

Així mateix, denuncien “la brutalitat d’aquesta guerra llançada contra el poble kurd de les zones alliberades” i també “la repressió sistemàtica del govern presidit per Erdogan contra la població kurda que viu en zones turques, a la qual s’està sotmetent a tot tipus d’agressions: detencions, tortures, execucions i altres violacions dels Drets Humans.” Campanyes militars contra la població civil que ja han ocasionat, recorden, “el desplaçament forçós de més de 200.000 persones des de 1990”.

A més de fer extensiva la condemna “a les mesures repressives del govern de Turquia contra moviments socials, mitjans i professionals de la comunicació, sindicalistes de base i altres col·lectius de la ciutadania turca que s’oposen a les polítiques repressives governamentals”, el manifest assenyala que aquesta massacre per part de l’Estat turc “l’està duent a terme amb l’aquiescència i el silenci de les “democràcies occidentals”, que callen quan qui comet atemptats contra els drets humans és un govern o grup armat amic”.

Finalment, destaquen el silenci de mitjans de comunicació i apunten a la Unió Europea que “amb el seu silenci és còmplice de la repressió a Turquia” ajudada per “la doble moral dels governs europeus, que condemnen la vulneració dels Drets Humans en funció de l’afinitat política amb els estats o milícies que la cometen. En el cas de Turquia els atenuants que emmudeixen a la classe política de la UE són la seua pertinença a l’OTAN i el paper que se li ha assignat al govern d’Ankara com a frontera amb el món musulmà i mur de contenció dels milions de refugiats que fugen de les guerres, les persecucions o la pobresa extrema provocades pel xoc entre la diferents formes d’aplicar el control i l’explotació dels pobles”.

Amb l’acte del dissabte, emmarcat en una campanya internacional a la qual s’han sumat Madrid i Barcelona, s’exigirà públicament al govern de Turquia “el cessament de qualsevol hostilitat contra la població kurda i contra els activistes socials, periodistes i grups dissidents turcs”. I respecte a les autoritats europees, se’ls demana “un major esforç per actuar com a observadors i garants dels drets i llibertats en tots els països en conflicte”.