Victòria en el conflicte de la neteja de l’Hospital Clínic

  • Finalitza el conflicte de la neteja de l’Hospital Clínic de València amb el compromís de la contracta de complir la legalitat vigent i de readmetre a dues treballadores acomiadades

El Comitè d’empresa de ISS, integrat pels sindicats CGT, CSIF, UGT i CCOO, va arribar divendres passat a un acord amb la direcció de la multinacional ISS Soluciones de Limpieza Direct S.A. El contingut del pacte, tal com informa Conxín Montesinos, presidenta del Comitè i delegada de CGT, satisfà les demandes de la plantilla que, des del passat 17 de maig, duia a terme concentracions diàries en protesta per una gestió que obviava sistemàticament la norma vigent des de l’any 2000, un document signat en el Tribunal d’Arbitratge Laboral aconseguit arran d’una reeixida vaga indefinida

Finalment, la pressió sindical ha obtingut els seus fruits. La contracta de la neteja de l’Hospital Clínic de València, ISS Soluciones de Limpieza Direct S.A., ha procedit ja a cobrir amb contractacions les situacions de baixa per Incapacitat Temporal a partir de la sisena baixa. Una obligació legal, recollida en l’acord del TAL de l’any 2000, que l’empresa no respectava des que es fera càrrec del manteniment de les instal·lacions sanitàries fa quatre anys.

Així mateix, la direcció ha fet efectiu el seu compromís de readmetre a dues de les quatre treballadores que van ser acomiadades fa uns dies, acomiadaments que van motivar la decisió per part dels treballadors d’iniciar concentracions diàries a les portes del Clínic.

La Secció Sindical de CGT en ISS es congratula dels resultats de la mobilització i anuncia que estaran “vigilants que la multinacional complisca amb les seues obligacions”.

Quant a la lluita duta a terme pels treballadors i treballadores, el sindicat anarcosindicalista assenyala “que no cal tenir por” per a acabar concloent amb un missatge: “És la unió la que fa la força. La pressió l’hem portada endavant gràcies a l’esforç de tots”.