V Encuentro de la Campaña Estatal por el cierre de los CIE

[vc_row full_width=»» parallax=»» parallax_image=»»][vc_column width=»1/1″][vc_column_text css=».vc_custom_1448365890956{background-color: #cecece !important;}»]

Queremos animaros a participar a todas las personas activistas contra el racismo institucional al próximo “V Encuentro de la Campaña Estatal por el Cierre de los CIE” que se realizará en Valencia el próximo mes de diciembre, del 5 al 7.

La propuesta que hemos preparado consiste en combinar distintos momentos, para que podamos confluir tanto los colectivos que ya venimos coordinándonos en el marco de la Campaña Estatal, como colectivos de otros territorios, redes e incluso activistas a título individual.

Por ello, el encuentro comenzará el sábado por la tarde, de tal forma que podamos usar el sábado por la mañana para trabajar en aquellos grupos ya consolidados, y los colectivos y personas que se incorporen por primera vez, puedan ir llegando a Valencia a lo largo de la mañana. Todas las actividades se realizarán en la Col·lectiva del Cabanyal, y en el CSOA L’Horta de Benimaclet.

Las sesiones de trabajo y talleres serán sábado tarde y domingo. El lunes por la mañana todas las actividades se realizarán en los alrededores del CIE de Zapadores, así como la comida. Y por la tarde cerraremos el encuentro con una asamblea general.

Respecto a la logística, ofrecemos la posibilidad del alojamiento solidario. Y solicitaremos una aportación de 20€, 10€, o a negociar, según las posibilidades de las personas participantes.

Para asistir al encuentro: pinchar aquí 

FECHA LÍMITE DE INSCRIPCIÓN: miércoles 25 de noviembre

Para cualquier duda o cuestión: cies.no@gmail.com

——————————

CIEs NO celebra que l’Ajuntament de València instarà al Govern central a tancar el CIE de Zapadores

Amb l’acord aconseguit avui en el ple del Consistori, la ciutat se situa com a pionera a l’Estat espanyol en la lluita contra el racisme institucional

La Campanya pel tancament dels CIE (CIEs NO) saluda efusivament l’acord aconseguit avui en el Ple de l’Ajuntament de València, després de sis anys de vigilància, acompanyament i reivindicació en la lluita dels drets de totes les persones. Considerem que és un dia històric en el qual el Consistori valencià es fa ressò del clam social, acordant instar al Govern central a tancar Sapadors i tots els centres d’internament d’estrangers, a acabar amb les identificacions per perfil ètnic i a assumir la proposició no de llei aprovada recentment en els Corts Valencianes.

D’aquesta forma, el Ple acorda treballar per una València lliure de batudes racistes i per convertir al cos de la Policia Local en un agent cohesionador de la convivència en la ciutat, impulsant la implantació d’un pla formatiu que permeta lluitar contra els delictes de l’odi i garantisca els drets humans de totes les seues veïnes i veïns.

En aquest sentit, l’Ajuntament ha mostrat el seu compromís per treballar en l’eradicació de qualsevol tipus de racisme o discriminació en la ciutat i a garantir la igualtat de drets i oportunitats de totes les seues veïnes i veïns, tal com li reclama la ciutadania.

El PP i Ciutadans voten en contra del compliment dels drets humans

D’altra banda, volem posar en evidència que el Partit Popular, ara en el Govern central, ha votat en contra de l’acord donant l’esquena a la defensa dels drets humans; el partit en el Govern és el responsable de les violacions de drets fonamentals que ocorren en Sapadors, així com de l’opacitat, la impunitat i la indefensió que es produeix en els CIEs, impedint l’accés ple de les víctimes de vexacions als processos judicials (expulsions automàtiques immediates a la denúncia) i impossibilitant l’obertura de processos interns de recerca en el cos de la Policia Nacional.

També Ciutadans, en un exercici d’hipocresia i cinisme, malgrat reconèixer en el Ple municipal les violacions sistemàtiques de drets humans que ocorren en el CIE de Sapadors, ha decidit votar en contra de l’acord plantejat pel tripartit i defensar l’existència d’aquests centres de detenció; un exercici digne de denúncia, que ho alinea amb el Partit Popular ara en el Govern.

A l’eixida del Ple, la portaveu de Cies NO, Ana Fornés, ha reiterat la satisfacció de la Campanya per que les institucions es facen ressò de les demandes ciutadanes. “Avui és un dia històric que situa a la ciutat de València com a ciutat pionera contra el racisme institucional. Per fi, el tancament dels CIE se situa en un escenari no solament desitjable, si no possible. Ara seguirem treballant perquè açò es faça realitat. És la primera de les victòries”, ha conclòs.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]