Home / Comunicats / UNIPOST: UGT I USO “retarden una setmana la signatura de l´acord”

UNIPOST: UGT I USO “retarden una setmana la signatura de l´acord”

Comunicat del comitè intercentres de CGT Unipost

1925098_10201069176123317_1670410297_nA continuació passem a comentar l’esdevingut en la reunió del Comitè Intercentres del 17 de febrer i que es pot resumir en tres paraules: “PRESA DE PÈL”.

Comença la reunió i UGT expressa que necessita més temps per consultar als i treballadors, davant el que USO es queda sorpresa perquè UGT no li havia comunicat aquest canvi d’última hora , serà perquè en el dia d’avui suposem que la idea d’ ÚS era signar sí o sí , com ja havia expressat als i treballadors en l’assemblea que van efectuar a Manresa la setmana passada.

CGT també es queda sorpresa perquè el que havia expressat UGT era que ho consultaria amb els seus delegats es i amb la majoria dels i les treballadors / es, i que la decisió per ratificar el preacord la donarien avui en aquesta reunió .

A CGT li ha estranyat la manera de consultar de la UGT , el d’USO ja ho esperàvem , ja que en uns llocs sí que ha fet assemblees (si se li pot dir assemblees a vendre un acord que farà que molts treballadors / es guanyin per sota del salari mínim , amb mentides , poques respostes als dubtes dels i les treballadors / es, i els mateixos arguments que defensa la mateixa empresa) i votacions , mentre que en altres llocs no ho ha fet .

A més , per ventura UGT es creu el que pretén vendre’ns ? D’una banda diuen que cal signar perquè si no es pot entrar en concurs de creditors com a amenaça l’empresa , però d’altra tenien convocada una vaga en el cas de no haver cobrat la nòmina de gener , anem un sindicat , dues cares , i 01:00 @ s Autèntic @ s barruts .

Creiem que UGT a menyspreat la resta de la plantilla d’Unipost , no ens creiem que hi hagi recapacitat i reconduït aquest tema , la impressió que ens dóna és que després de la seva consulta bananera , i en sortir per majoria el rebuig dels i les treballadores sa la signatura d’aquest acord tant a Madrid com a la zona de Llevant , UGT , en un intent desesperat de buscar el suport per aquesta firma , ara ha decidit que consultarà a la resta de l’estat als treballadors i les que ignorava la setmana passada, intentant arrencar un SÍ .

No sabem que prometran a cada població . A Madrid van prometre que només s’aplicaria un mes d’ ERTO fins signar acomiadaments al maig i una mínima quantitat d’acomiadaments ja que recolocaría a molta gent a les extintes franquícies dels pobles .
Des de CGT us demanem que mediteu les vostres votacions i si us permeten votar a dir que NO , perquè aquest acord no millora en res al que es va votar en l’últim referèndum de desembre de 2013 i que va sortir que NO , perquè entre altres coses hipoteca nostres salaris a quatre anys vista sense tenir clar l’estalvi real que s’aconsegueix , perquè no ens ho volen dir , ni quins són els plans reals i les perspectives que té l’empresa per a aquests quatre anys , tot són previsions i més previsions , les mateixes que ens han portat fins al punt que ens trobem , i sobretot perquè els i accionistes prefereixen seguir sagnant als i treballadors / es en lloc de posar la pasta d’una vegada per totes .

L’empresa, com d’altra banda no era d’estranyar , o sí ja que li urgia molt signar un acord o ens quedava una setmana de vida , i ja ha plogut des d’això , ha donat el seu vistiplau a aquesta pròrroga i el termini d’aquesta votació és fins el divendres 21 de febrer ja que la propera reunió del Comitè Intercentres ha de ser el dilluns 24 a l’Hospitalet , en ella molt ens temem que vindran UGT i USO a ratificar l’acord després d’amenaçar als i treballadors / es amb les mentides que ni ells i elles mateix @ s es creïn .

CGT ha tornat a reiterar que la taula negociadora , que es correspon amb la constitució del Comitè Intercentres , està mal constituïda . D’arribar finalment a acord CGT el impugnarà .

Us seguirem informant .

SI LLUITES POTS GUANYAR , SI NO LLUITES ESTÀS PERDUT .
CGT UNIPOST

CGT – Unipost – INFORMA : COMITÈ INTERCENTRES