El Tribunal Suprem prohibeix a les empreses discriminar amb «el descans de l’entrepà» pel recurs de CGT

El Suprem prohibeix a les empreses discriminar amb «la pausa de l’entrepà»

En una sentència l’alt tribunal insta la Fiscalia a sol·licitar la nul·litat del conveni col·lectiu d’una empresa de distribució, Logista, per considerar discriminatori per als nous empleats.

La Confederació General del Treball va acudir en conflicte col·lectiu davant l’Audiència Nacional sol·licitant que es reconegués a tots els treballadors de Logista.
 
El Tribunal Suprem ha dictaminat en una sentència de la seva Sala del Social que les empreses no poden excloure els nous treballadors en el seu conveni col·lectiu de la pausa remunerada de 30 minuts per a l’entrepà establerta per als més antics.

En una sentència notificada avui l’alt tribunal insta la Fiscalia a sol·licitar la nul·litat del conveni col·lectiu d’una empresa de distribució, Logista, per considerar discriminatori per als nous empleats de la companyia al excloure’ls de l’esmentada pausa remunerada.

La Confederació General del Treball va acudir en conflicte col·lectiu davant l’Audiència Nacional sol·licitant que es reconegués a tots els treballadors de Logista, amb independència de la seva data d’ingrés a l’empresa, el dret establert en un article del seu conveni col·lectiu al citat descans remunerat de 30 minuts.

L’Audiència va estimar la demanda i va reconèixer aquest dret a tots els treballadors i, encara que la direcció de la companyia ha acudit davant el Suprem, l’alt tribunal ha confirmat la sentència de la instància inferior.

El Tribunal Suprem rebutja el recurs de l’empresa perquè «les dificultats econòmiques empresarials, posició competitiva en el mercat o introducció a l’empresa de la jornada flexible» que addueix Logista en el seu recurs per justificar la mesura «no justifiquen el tracte discriminatori per als treballadors amb contractes recents «.

El Suprem recorda la seva doctrina segons la qual la doble escala salarial, quan s’estableix per un conveni col·lectiu estatutari, conculca el principi constitucional d’igualtat si la diferència de tracte que s’estableix no té una justificació objectiva i raonable.

FONT: LAINFORMACION.COM

Més informació:
Sentencia reconeixement dret a l´entrepà logista per recurs de CGT: