Tres grups donaran part de l’entrada del seu concert a la família del treballador mort en Vivers

Els valencians Zoo, Riot Propaganda i Atupa cediran part dels diners del seu recital del 20 de juliol i denuncien la precarietat laboral del sector.

El grup gandià Zoo ha emès un comunicat al costat de Riot Propaganda i Atupa, els tres en cartell el proper 20 de juliol, per sumar-se al dolor per la mort de l’operari i posar a disposició de la família -o del sindicat CGT si és finalment qui es persona- els diners necessaris per cobrir les despeses judicials del procés.

COMUNICAT CONJUNT DE ATUPA, ZOO, RIOT PROPAGANDA I PRO21 SOBRE LA MORT DEL TREBALLADOR DELS CONCERTS DE VIVERS:

Lamentem profundament la mort del treballador V.S. al muntatge dels concerts de Vivers, de la programació dels quals formem part.
Comuniquem que des del dia que ens assabentem de la notícia, hem estat intentant informar-nos el màxim possible de les circumstàncies que envoltaven la mort del treballador, així com coordinar-nos entre els tres grups que formem part del cartell del dijous dia 20 de Juliol i la oficina pro21, promotora del concert d’eixe dia.

Tenim informació de què, d’una banda, la policia judicial i el jutjat d’instrucció estan investigant per tal de determinar la possible responsabilitat penal dels fets. A banda, tant el Ministeri de treball com l’ajuntament de València estan investigant possibles incompliments de la normativa. A més, la CGT ha anunciat que es personarà en la causa per tal d’esclarir els fets. Esperem que totes aquestes vies servisquen, almenys, per aclarir la responsabilitat dels fets, les circumstàncies de la mort, i especialment, la reparació de la família, tot i que aquesta sempre és insuficient davant d’una pèrdua.

ACCIONS QUE VOLEM DUR A TERME

Per la nostra part, anunciem que volem posar una part de la recaptació dels concerts del dia 20 de Juliol a disposició de la família de V.S. per tal de cobrir, si s’escau, les despeses judicials de la causa que s’obri. En cas de no ser la família i ser la CGT qui treballe el cas, farem el mateix.

LA PRECARIETAT LABORAL AL MÓN DE LA MÚSICA

Una vegada dit això, no volem deixar passar el malaurat accident per recolzar la denúncia pública que, des d’alguns sindicats (COS), es fa de la precarietat laboral que vivim totes les treballadores, i especialment moltes de les que formen part d’aquest gremi. Com a treballadores de la música, esperem que aquesta mort servisca per conscienciar dels riscos als que estem exposades totes i cadascuna de les persones que dediquem el nostre temps a això. Fa uns dies era el muntador de Vivers que ens ocupa; fa uns mesos els companys de Supersubmarina patien un terrible accident amb la furgoneta després d’un viatge llarguíssim (un de tants als que ens enfrontem cada cap de setmana) amb el resultat d’una persona morta; i aquest darrer cap de setmana moria l’acròbata Pedro Aunión en el transcurs d’una activitat celebrada a un festival a Madrid.
Volem afegir, a més, com a membres de grups amb trajectòries d’anys, que no son poques les vegades que hem actuat a llocs on no s’acompleixen els mínims no sols de seguretat i prevenció de riscos laborals, sinó també els mínims d’aforament, sanitat, o altres factors. Malauradament, és el nostre pa de cada dia, i treballem per denunciar-ho, així com per millorar les nostres condicions.

Insistim: sentim profundament el malaurat accident del company V.S., i ens sumem al dolor de la seua família i amics.

Ens solidaritzem també amb totes les professionals del món de la música i dels espectacles que, dia rere dia, pateixen en primera persona la precarietat laboral fruit d’un sistema capitalista que busca sempre traure el major benefici a costa de les persones i la seua salut, arribant a límits com el que hui vivim amb la mort d’un treballador.
Ens veiem als sindicats, a les assemblees, i com sempre, als carrers.
Gràcies, salut.