Tres anys de presó per res o per tot. #3anysXprotestar

  • Comunicat de suport a les persones condemnades pel Tribunal Suprem per l’acció #AturemelParlament el juny del 2011

La Secció Sindical de CGT de l’Hospital de Bellvitge fa públic mitjançant aquest comunicat, el seu rebuig absolut a la condemna de 3 anys de presó sentenciada sense judici previ pel Tribunal Suprem, a algunes de les persones que van participar en l’acció de #AturemelParlament al juny del 2011 per intentar impedir l’aprovació d’uns pressupostos mitjançant els quals, la burgesia catalana pretenia destrossar la Sanitat i l’Educació públiques com així hem pogut comprovar després.
Aquesta sentència deixa clar que els 3 anys de presó són per accions com aixecar les mans, estar en el lloc, cridar consignes, embrutar amb esprai una gavardina o desplegar una pancarta en els voltants del Parlament.

Però nosaltres tenim clar que això no és així, la condemna és per ser classe obrera que es permet el luxe de dissentir, es condemna el fet de ser ovella i no anar a l’escorxador en silenci i amb el cap baix, o millor dit , com en el cas del nostre company de secció sindical, company de l’Hospital de Bellvitge i amic Jóse, es condemna l’haver intentat evitar des d’inicis d’aquell 2011 la destrossa deliberada de la Sanitat Pública per part de la burgesia catalana. Es condemna la rebel·lia davant d’uns plans que signifiquen eliminar el dret a una sanitat pública de qualitat, universal i gratuïta per a les classes populars i per tant eliminar el dret a la vida de les mateixes o dit més clar, imposar la pena de mort per als qui en un moment donat pateixen una malaltia i no tenen recursos econòmics per buscar solucions al marge de la nostra sanitat.

Aquesta sentència de 3 anys de presó traspua odi i venjança cap a unes classes populars que no es resignen a convertir-se en carn d’esclau / a perquè aquestes classes dominants puguin seguir robant, usurpant, expropiant, especulant al seu aire a costa de la nostra sang, les nostres vides i les nostres llibertats. Malbarata odi i venjança cap a qui en un moment donat tenen l’encert d’apuntar amb les seves protestes al seu punt més vulnerable: una democràcia i un sistema parlamentari que no és més que la tapadora / parany d’un capitalisme voraç, cruel i assassí. Un sistema parlamentari d’una democràcia que serveix de trampolí i plataforma humanitzant als desitjos neoliberals de les classes dominants. Una democràcia assortida de polítiques i polítics disfressats de colors i banderes variades que componen un circ que ja ningú es creu.

Aquest juny de 2011 us cridem a vosaltres/es, odiadors de la vida, polítiques i polítics d’aquesta «memocracia» el nostre menyspreu més profund, la nostra oposició als vostres propòsits de servir els amos del mas a canvi dels vostres privilegis. Aquest dia us vam donar una petita mostra gràfica de rebel·lia, tan sols us mostrem una petita pista de les conseqüències que pot tenir tractar a les persones com a gossos.
I sí, nosaltres sentim que estem en el camí de recuperar les regnes de les nostres designis, ho farem des de dins de les vostres presons o des de fora, perquè hi ha alguna cosa que mai ens podreu arrabassar i és la identitat d’un poble que sap qui és , un poble que malament que us tot recorda que un dia va fer una revolució i que possiblement demà torni a repetir-la.
Si condemneu a un, ens condemneu a tots i totes.

Secció Sindical de CGT de l’Hospital de Bellvitge
Març del 2015