“Telefònica està intentant vulnerar el dret de vaga”

Segons denuncien les vaguistes la multinacional està intentant vulnerar el dret de vaga assignant feines a la plantilla directa de Telefònica-Movistar que abans feien de forma exclusiva el personal de les contracte.

“Telefònica està intentant vulnerar el dret de vaga”. Així ho manifesten les treballadores en vaga de Telefònica-Movistar. La vaga indefinida –contra una nova reducció del preu dels serveis i la precarietat– de les treballadores subcontractades i autònomes de l’empresa va començar a Madrid el passat 28 de març i es va estendre a la resta de l’estat el passat dia 7.

Segons denuncien les vaguistes la multinacional està intentant vulnerar el dret de vaga assignant feines a la plantilla directa de Telefònica-Movistar que abans feien de forma exclusiva el personal de les contractes i que feia més de quatre anys que la plantilla directa no realitzava.

En la denúncia d’aquesta il·legalitat però, les vaguistes no s’han trobat soles. Diverses treballadores fixes han informat de la vulneració del dret a vaga i ho han denunciat a inspecció de treball. Segons una treballadora, la inspectora “s’ha estranyat que vulguin posar una denúncia treballadores que no estan de vaga, però els hem informat que és normal defensar el dret a vaga dels nostres companys i que no volem ser esquirols d’una vaga més que justificada”. La inspectora finalment ha acceptat el cas i ha citat a les treballadores denunciants amb caràcter d’urgència la setmana vinent.

Per la seva banda, els sindicats que donen suport a la vaga han comunicat a tot el personal que si els assignen feines de les contractes, han d’avisar el seu cap, informant que s’està vulnerant el dret a vaga i que es comunicarà al comitè d’empresa el nom del responsable que ha donat l’ordre.