Teatre i Memòria: Instrucions per a no tenir por si ve La Pastora

Conta la gent criada als Ports que, de menuts, quan no volien acabar-se les bajoques o els feia por la nit, els grans els deien: “mira que si no fas cas, vindrà La Pastora”. La memòria de La Pastora, una repelente mujer, lésbica y sanguinaria, con instintos de hiena, anomenada Teresa i també anomenat Florencio, està escrita als marges dels llibres d’història.

Em busquen i jo fuig, sé fugir, ho he fet més vegades… Quan m’agafen seré el monstre, la dona disfressada d’home amb instint de hiena: “una mujer de entrañas de pedernal con una siniestra historia de crímenes, cruel, monstruosa y con rasgos hombrunos.”

El règim m’utilitzarà per fer por als xiquets, com si fes falta afegir-li por a l’època… M’utilitzarà per explicar a tothom que si t’atreveixes a ser diferent seràs un monstre. Però jo no m’he atrevit a res, jo només sóc.

El proper 15 de novembre a les 19 h. a la sala Carme Teatre – carrer Gregorio Gea 6, València, la companyia la Ravalera presenta “Instrucions per a no tenir por si ve La Pastora”.

L’espectacle gira al voltant de la figura de la guerrillera intersexual de la comarca de Els Ports Florencio Pla Meseguer, tambe coneguda com La Pastora o el altre Durruti.

Després podrem disfrutar d’un col·loqui amb Elena Solanas – autora de Florenci Pla “La Pastora – i Manolo Sanmartín – company de pressó -.

Podeu obtindrer les vostre entrades per 8 euros al següent enllaç:

entradas.carmeteatre.com

O cridant al següent número de telefon: 961936429