Suport al personal d’Educació en vaga a Itàlia

A través de tot Europa nostres interessos són comuns. A Itàlia, diverses vagues estan programades per als propers dies i setmanes: al sector de l’educació, però també en una crida a totes les treballadores cap a una vaga general. Les organitzacions de la Xarxa Europea de sindicats alternatius i de base donen suport a totes aquelles persones que estiguin en aquestes vagues.

Escoles, col · legis, universitats, tot el sistema educatiu és atacat en els nostres països.
Els governs i la UE serveixen als interessos de la patronal, obeeixen els dictats del Banc Central Europeu, la Comissió Europea, el Fons Monetari Internacional; destrueixen metòdicament tots els serveis públics, inclosa l’educació. Tot el personal involucrat en el funcionament del servei públic educatiu és atacat: ruptura d’estatus, precarietat, el desenvolupament dels sistemes jeràrquics, debilitament de totes les formes de coneixement crític …

Per millorar el servei úblico de l’educació a Europa necessitem més llocs estatutaris personal ben capacitat, millors condicions de treball i recursos addicionals per a les institucions públiques.

L’educació està cada vegada més al servei d’accionistes i propietaris d’empreses privades: presència dels seus representants en els consells d’administració de les escoles, introducció de de capital privat en els pressupostos, el desenvolupament de l’educació privada promoguda pel deteriorament dels serveis públics, l’adaptació dels plans d’estudi i la missió del sistema educatiu als interessos comercials.

Mentre que l’educació ha de tenir com a finalitat la igualtat i l’apoderament per a tots / es, se’ns imposen les «necessitats del mercat», «eficiència econòmica», «respecte a les institucions liberals.»

L’enfocament per competències consagra a tot Europa el model de gestió empresarial com l’únic vàlid per a l’avaluació dels estudiants, futurs treballadors i treballadores flexibles.

Unifiquem la resistència! Tenim demandes compartides en tots els països:

• Defensa de la qualificació de la professió docent, transformació de llocs de treball precaris en llocs estatutaris.

• Una escola pública, democràtica i que participi en la construcció de la igualtat social.

• Contra la base comuna, per una escola de cultura general i de construcció intel · lectual.

• Rebuig a l’escola-empresa.

• Defensa de la llibertat i l’autogestió pedagògica.

• El respecte i l’extensió dels drets sindicals.

A Europa i arreu!: 2.700 treballadors de l’educació van participar en la Trobada d’Educació, agost 8 a 11 a Rio de Janeiro. Vam estar allà per transmetre el suport de les nostres organitzacions europees i desenvolupar la Xarxa sindical internacional de solidaritat i lluita que reuneix més de 60 organitzacions sindicals a les Amèriques, Europa, Àfrica i Àsia.

Ataquen el servei públic de l’educació a tot Europa! Estem units per defensar!

Aconseguim junts / es una altra escola, construïm una altra societat!

Xarxa europea de sindicats alternatius i de base Estat espanyol / Estat espanyol / Espainiako Estatuari, Ελλάδα, Itàlia, Suisse / Schweiz / Svizzera, France, Deutschland, Polska, Belgique / België / Belgien …

Xarxa europea de sindicats alternatius i de base

20141010,P20apoyo,P20red,P20a,P20huelgas,P20italia-2.jpg.pagespeed.ce.DNHhTo3wmg