[RTVV] L’informe encomanat per APROP a prestigiosos juristes alerta d’una alta probabilitat de nul·litat de l’ERO, davant el juí a l’Audiència Nacional

L’Informe està avalat pel Catedràtic del Dret al Treball de la Universitat de València, Tomás Sala Franco i en ell s’apunta que la nul·litat pot provocar una greu pèrdua econòmica per a la Generalitat Valenciana.

APROP va aprovar en assemblea general encomanar un informe jurídic que analitzara les possibilitats que té de prosperar la demanda interposada per la CGT, amb el suport també de la UGT, davant l’Audiència Nacional. L’Informe va ser encomanat al prestigiós despatx d’advocats Abdón, Pedrajas & Molero, del qual forma part executiva el jurista valencià Tomás Sala.

En aquest sentit, l’informe assegura que la nul·litat és el resultat més probable entre totes les possibles decisions de l’Alt Tribunal.

Els arguments jurídics són nombrosos i diversos. Estan explicats en 64 fulls de l’informe i es basen en les actuacions de la Generalitat des del tancament de RTVV fins el dia de hui. També contempla les vinculacions entre el primer ERO, i com aquest es va substanciar, i l’execució del segon ERO, amb el tancament de les emissions de la ràdio i la televisió. Tots els fets esdevinguts fins ara motiven els raonaments que poden portar la nul·litat de l’ERO.

La directiva d’Aprop s’ha reunit en els darrers mesos amb els partits polítics que conformen el Parlament Valencià, a excepció del PP, per a alertar-los de les conseqüències d’una reobertura de la Ràdio i la Televisió Autonòmiques sense un acord amb els treballadors.

El Consell No recorda quí ha organitzat els actes per a moure la societat i reclamar RTVV

Davant la falta de sensibilitat d’aquestes forces parlamentàries, APROP ha decidit fer sabedora a la societat valenciana de l’actuació política dels nostres governants i les pèrdues econòmiques que una sentència de nul·litat podria comportat a les arques públiques.

El mateix informe assegura que la Generalitat es podria vore obligada a readmetre tota la plantilla, pagar els salaris de tramitació i responsabilitat solidària de les empreses (antiga i nova RTVV), afrontar totes les obligacions laborals i amb la Seguretat Social anteriors a la transmissió empresarial. Aquest cost podria superar els 150 milions d’euros.

La totalitat de l’informe ha sigut entregat a la CGT per a reforçar els arguments esgrimits pel sindicat en la seua demanda davant l’Audiència Nacional. APROP vol ressaltar que la nostra Associació no està vinculada amb cap partit polític i que només reconéix i valora el treball que fa cada dia el Comité d’Empresa de RTVV.

#SeguiremLluitant

#SenseAturSenseTreballVolemSolucions

APROP