Rebuig frontal a la reforma de la Llei de muntanyes del Govern central

imagesEls agents mediambientals del País Valencià, representats en els sindicats UGT, CCOO, CGT, STAS i APAM, rebutgen unànimement la reforma de la Llei de muntanyes aprovada pel Consell de Ministres i que en breu es tramitarà en les Corts Generals.

Aquest col·lectiu porta molts anys demanant millores davant els «escassos mitjans» que els proporcionen, així com un augment de plantilla per realitzar de forma més eficaç la feina.

La nova Llei de muntanyes els deixarà com «auxiliars» en la investigació dels delictes mediambientals.

Les comunitats autònomes, afegeix, amb el seu propi personal, en aquest cas els agents mediambientals, funcionaris, policia judicial genèrica, no podran intervenir davant d’un presumpte delicte i es produiran situacions contradictòries, ja que el poder judicial seguirà legitimat per requerir com a policia judicial de caràcter genèric.

Els agents mediambientals consideren que la reforma de la llei «obre la porta a la privatització de la vigilància dels nostres espais naturals a desvincular la figura del funcionari del concepte agent mediambiental / forestal».

Aquesta mesura, adverteixen a més, «no es contemplava en l’avantprojecte de llei abans d’entrar al Consell de Ministres i ha estat introduïda d’amagat durant el tràmit».

Per als sindicats la reforma «divideix per la meitat els recursos humans», ja que si els agents mediambientals davant d’un presumpte delicte han d’esperar a que arribin les forces i cossos de seguretat de l’Estat «perdran un temps irrecuperable».

Els agents mediambientals de la Generalitat s’han reunit amb els grups parlamentaris de Les Corts i amb la Conselleria d’Infraestructures Territori i Medi Ambient per exposar les raons de la seva oposició, i sol·licitar que intervinguin en les Corts Generals i davant el Govern de la nació per suspendre aquesta reforma.