Rajoy lliura un premi a un líder europeu deslleial amb la resta dels Estats, que va convertir a Luxemburg en paradís fiscal

Jean Claude Juncker, sent primer ministre del govern luxemburguès, va pactar amb grans transnacionals una forma d’elusió fiscal en altres països de la Unió Europea, convertint a Luxemburg en un paradís fiscal. Un paradís que va permetre que multinacionals de la talla d’Amazon, Procter & Gamble, AIG, Ikea o FedEx, redueixin els seus impostos fins a nivells insignificants als països de la UE en els que generen les seves vendes i beneficis, i on haurien d’haver tributat.

Ara com a president de la Comissió Europea, a més de seguir mantenint polítiques d’austeritat que estan ofegant a la ciutadania de tot Europa, està entestat a que signem tractats com el TTIP, CETA i TISA l’objectiu d’afavorir a les grans multinacionals en detriment dels nostres drets socials i polítics.

Les organitzacions que formem part de les campanyes del NO a l’TTIP, que estem defensant la sobirania del poble espanyol, davant l’atac als drets laborals, socials i mediambientals que suposen els Tractats de Lliure Comerç i Inversió, volem manifestar la nostra indignació davant la concessió d’aquest premi a una persona que serveix i representa de manera manifesta els interessos de les Transnacionals i el poder financer en detriment dels drets humans dels pobles europeus i la capacitat dels Estats en la provisió de les seves funcions socials i redistributives.

Posem en evidència també la traïció que suposa a l’Estat Espanyol, el fet que el president del govern Sr. Rajoy lliuri d’un premi a una persona que amb les seves accions com a primer ministre de Luxemburg va actuar clarament en contra dels interessos econòmics de l’Estat Espanyol .

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT