Protesta contra la precarietat del sector de Contact Center

Els treballadors de telemarketing faran aturades per un Conveni Col·lectiu de Contact Center digne. A València, amb una concentració unitària en la plaça de l’Ajuntament es protesta hui contra la precarietat del sector

Hui a les 12h ha tingut lloc davant la tenda de Movistar de la plaça de l’Ajuntament de València una protesta prèvia al calendari d’aturades i mobilitzacions acordat a nivell estatal per tots els sindicats que integren la Taula Negociadora del conveni de Contact Center. Un sector aquest que empra a més de 80000 treballadors i que, des dels seus inicis, està marcat per la precarietat.

La concentració, convocada per UGT, CCOO i CGT, ha fet visible en el centre de València el rebuig a les pèssimes condicions laborals amb les quals breguen diàriament milers d’empleats. Una precarietat que la patronal s’obstina a mantenir, quan no a empitjorar aplicant en alguns casos convenis d’empresa per sota fins i tot del de sector.

Trencades les negociacions: Els Call Centers aniran a la Vaga

La Confederació General del Treball (CGT) informa que en el dimarts 13 de setembre es van trencar les negociacions del Conveni Col·lectiu de Contact Center. La patronal del sector ACE, pertanyent a la CEOE, no va acceptar cap de les propostes de la part social i va declarar que volia mesurar forces amb les mobilitzacions convocades per tots els sindicats.

Aquest conveni col·lectiu, que afecta a més de 80000 treballadors/as en tot l’Estat, és el que apliquen els call centers (centres de trucades) de les empreses de l’Ibex-35 que tenen subcontractats els seus serveis d’atenció al client.

Tots els sindicats de la taula negociadora del conveni convoquen aturs parcials els dies 22 i 29 de setembre de 2016 i una vaga total de 24 hores per al dia 6 d’octubre de 2016.

Aquesta vaga pot afectar a l’atenció al client de les grans empreses de telefonia (Movistar, Orange, Vodafone,…), banca (BBVA, Santander, Bankia, La Caixa, Banc Popular…), empreses energètiques (Gas Natural, Iberdrola…), serveis d’atenció al ciutadà (010, 012, 016…). Totes les empreses amb un servei telefònic d’atenció al client o activitats annexes es veuran profundament afectades amb aquesta paralització del sector.

La Confederació General del Treball lamenta profundament la intenció del Ministeri d’Indústria i d’algunes comunitats autònomes d’establir serveis mínims per a aquesta convocatòria de vaga. Que es considere un servei essencial per a la comunitat el treball dels teleoperadores/es, amb salaris de 700€ de mitjana, ens sembla vergonyós, inacceptable i contrari al dret fonamental de vaga.

A més de la concentració que ha tingut lloc avui al migdia a València, aquesta vesprada a les 19h es durà a terme un acte de protesta en la Porta del Sol de Madrid per a anunciar els motius de la vaga que han convocat fins ara els sindicats CGT, CCOO, UGT i USO. En aquest acte els responsables de totes les organitzacions sindicals explicaran els motius de la vaga i els problemes que tenen els treballadors/es del sector de contact center.

20160915_120336 20160915_120351 20160915_122117 20160915_122119