Protesta antitaurina a València: «per unes Falles sense sang»

Un grup d’activistes ha protestat contra la celebració de curses de braus durant les festes de Falles davant de l’Ajuntament de València, abans de la ‘mascletà’. L’acte, organitzat per AnimaNaturalis, s’ha convocat sota el lema «Per unes Falles sense sang», i els manifestants han protestat seminus, abanderillados i simulant la sang.

Des AnimaNaturalis es rebutgen les festes afirmant que «les Falles són una excusa més per augmentar la gran quantitat d’animals que són sacrificats cada any en esdeveniments taurins». Afirma la directora de l’organització, Aïda Gascón, que «Espanya no necessita maltractar animals per atreure gent a les festes, ja té prou reclam cultural»; així sentència que «seguir siendos coneguts en el món com torturadors de toros és una vergonya. Aquesta sang taca les Falles i tot el seu valor artístic», afegeix.

Aquesta protesta es produeix justament el dia després que la Generalitat Valenciana aprovés un protocol ‘express’ per estendre la celebració dels ‘bous al carrer’ a la Comunitat Valenciana, uns festejos que en els últims 5 anys han crescut un 50% en aquest mateix territori.