Col·lectius socials de València preparen un acte contra la cimera feixista i la visita de la néta de Mussolini

«És un insult que vingui la néta de qui va bombardejar i va picar València fa ara just 80 anys». Així s’expressava Matías Alonso, coordinador del Grup per a la Recuperació de la Memòria Històrica, en referència a la cimera feixista que se celebrarà a València el proper 21 de maig. Pel que fa a Edda Negri Mussolini, una de les ponents de les jornades neofeixistes organitzades per l’Associació Cultural In Memoriam Juan Ignacio.

L’associació In Memoriam Juan Ignacio reunirà també al president de Forza Nova i l’amo de la llibreria Europa: En la trobada, també hi assistirà Roberto Fiore, president de Força Nova, històric dirigent de la ultradreta italiana; Enma Moriconi, periodista, i Pedro Varela, escriptor i editor d’extrema dreta.

El propietari de la Llibreria Europa ha estat condemnat en més d’una ocasió per difusió d’idees genocides i per atemptar contra els drets fonamentals i les llibertats públiques.

L’esdeveniment, tancat, durarà tot el dia i es calcula que acudiran uns 200 assistents, inscrits prèviament per poder participar. La trobada es produirà en un local privat de la capital valenciana la identificació han volgut ometre des de l’organització per evitar pressions que puguin repercutir en la realització de l’acte.

Tot i així, compten també amb un local alternatiu perquè en cas que l’enclavament primigeni es tiri per enrere, l’associació, nascuda després de l’assassinat del secretari nacional del Front de la Joventut Juan Ignacio, pugui finalment desenvolupar l’acte, que convertirà a València en «capital del neofeixisme» per un dia.

RESPOSTA SOCIAL CONTRA EL FEIXISME
«Anem a oferir una resposta democràtica a aquesta provocació» aquesta «resposta» es concretarà dissabte que ve. «Mentre uns estiguin homenatjant als agressors feixistes en una part de la ciutat, altres serem al Cementiri General inaugurant una placa en honor a les víctimes dels bombardejos de l’exèrcit italià a València», va detallar Alonso.
L’Ajuntament de València ha demanat també que s’impedeixi la celebració de l’acte. «És preocupant que s’associï València a neofeixisme».
Per la seva banda, italians residents a València han criticat la celebració de la cimera. «És una vergonya que vinguin aquí a fer apologia del feixisme. A Itàlia això és delicte », van explicar des de l’associació Espai Itàlia. Juntament amb el Grup de Recuperació de la Memòria Històrica van a celebrar un acte de repulsa el mateix dissabte 21, en el qual acudiran al Cementeri General de València a col·locar una placa en commemoració de les víctimes dels bombardejos que va ordenar Mussolini sobre València.
L’organització anarcosindicalista CGT, dóna suport a les protestes al costat de diferents col·lectius socials, contra qualsevol acte d’exaltació nazi-feixista a la ciutat de València.