La plantilla del servei de senyalització de FGV es mobilitza amb concentracions i vagues a València contra la privatització imposada per Generalitat

La Secció sindical de la Confederació General del Treball en Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (CGT-FGV) ha comunicat a Delegació de Govern concentracions davant la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori (Ciutat administrativa Nou d’Octubre Torre I) a les 10h30 al llarg dels tres pròxims dijous 17, 24 i 31 de maig. Les protestes al carrer s’emmarquen en les vagues de 24 hores programades per tots els sindicats per als caps de setmana a partir del dissabte 19 de maig fins a l’últim cap de semana de juny

Tal i com informa CGT-FGV “a causa de la situació actual de l’empresa Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, derivada de la política del govern autonòmic, tant en relació a les relacions laborals com a la prestació del servei públic de transport de viatgers, ens veiem en l’obligació de, una vegada més, eixir al carrer a visibilitzar els problemes que ni la gerència de l’empresa ni la conselleria són capaces de resoldre”.

Així “s’han convocat vagues dels treballadors, de moment, del servei de senyalització, així com concentracions davant la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertrebració del Territori, en el carrer Nou d’Octubre (Ciutat Administrativa Nou d’Octubre Torre I) de 10’30 a 12’30 hores dels dies 17, 24 i 31 de maig”.

Entre els motius del conflicte, la central anarcosindicalista destaca en primer lloc i com a detonant de les mobilitzacions la privatització (anomenada “externalització” per Generalitat) dels treballs corresponents al col·lectiu de senyalització. Aquest col·lectiu pateix a més la no aplicació d’una sentència que estableix el seu nombre en 22 persones però què direcció continua cobrint per sols 20 treballadors.

D’altra banda, CGT denuncia l’incompliment reiterat dels acords vigents així com de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals. Es reclama aixímateix que l’empresa garantisca a la plantilla la deguda formació per tal d’adequar-se als canvis tecnològics.

I per últim, CGT-FGV assenyala que la política privatitzadora que està posant en pràctica el Govern valencià no afecta únicament al sector de senyalització, sinò a diverses àries d’instal·lacions fixes.