Tècnics subcontractats de Movistar i personal propi de Telefónica protestaran a València el 2 de juny contra els abusos de la multinacional

La Confederació General del Treball ha organitzat una concentració que tindrà lloc el dimarts 2 de juny a les 19h enfront de la tenda de Movistar de la Plaça de l’Ajuntament de València. Aquesta nova protesta forma part de la mobilització que, des del passat 7 d’abril, estan duent a terme tècnics de les subcontractes que treballen per a Movistar en demanda d’unes condicions laborals dignes (#ResistenciaMovistar). A les reivindicacions s’han sumat empleats i empleades de Telefónica

La lluita estatal que el col·lectiu de tècnics de Movistar subcontractats està duent a terme des de fa quasi dos mesos tractarà de trencar el mur del silenci a València amb una concentració davant la cèntrica tenda de la multinacional.

En la protesta, convocada per la CGT, participaran personal propi de Telefónica, personal contractat i subcontractat de les quatre contractes que operen a València (Teleco, Itete, Abentel i Elecnor), a més de treballadors del sector del Telemarketing.

Tal com assenyalen des de la Secció Sindical de CGT-Telefónica “La degradació de les condicions de treball és tal, que és difícil parlar sense escandalitzar-se. Fa poc més de 20 anys, Telefónica comptava amb 77.000 persones en la seua plantilla amb unes condicions laborals aconseguides després de molts anys de lluita sindical i social. No obstant açò, en l’actualitat tan solament hi ha 22.000 treballadors en plantilla directa i s’estima que poden ser més de 100.000 persones en el tot l’estat espanyol que en l’actualitat estan treballant de forma indirecta per a Telefónica”.

En aquest sentit, el sindicat puntualitza que l’acció del pròxim dimarts pretén acabar amb la “històrica divisió” entre el personal de Telefónica i de contractes, “divisió fomentada” des de la pròpia empresa matriu que ha jugat sempre “a l’enfrontament” entre tots dos col·lectius.

Així mateix, des de la CGT es destaca el paper que han exercit els sindicats majoritaris com a partícips de la fragmentació obrera. No en va, en el Comitè d’empresa de València, la Confederació va presentar fa uns dies una proposta de suport a la lluita d’autònoms i personal de contractes que, finalment, va ser rebutjada per CCOO i UGT, en considerar que, després de la signatura d’un acord aconseguit amb la patronal sense prèvia consulta als afectats, “no existeix problema”.

Per la seua part, Sergio, tècnic de Movistar subcontractat com a fals autònom, explica que el final del conflicte passa per “la derogació del contracte bucle imposat per Telefónica” i per posar “punt i final a les absurdes cadenes de subcontractacions”. “És inadmissible”, argumenta, “que amb uns guanys del 162% més en el primer trimestre d’enguany, Telefónica impose unes condicions miserables que fan impossible viure dignament a milers de treballadors”.

D’aquesta manera, sota l’exigència de “40 hores setmanals i dos dies de descans” i “A igual treball, igual salari”, es signarà un compromís amb diferents partits polítics, tal com s’ha fet ja a Barcelona i a Madrid, pel qual es comprometen a rescindir contractes de telecomunicacions públics amb Telefónica si la multinacional no cedeix a les justes reivindicacions.

Finalment, la CGT ha engegat una Caixa de Resistència a València com a suport a la lluita. Qui desitge solidaritzar-se pot fer un ingrés en el compte que apareix en el cartell adjunt.

Gabinet de Premsa CGT-PV

29 de maig de 2015