Operació Pandora 2: Nou atac repressiu de l’Estat contra la dissidència política

Comunicat Secretariat Permanent del Comitè Confederal de CGT Catalunya

Molts companys i companyes s’han llevat avui amb el so dels ariets esbotzant portes, amb els crits i cops dels antidisturbis i el so metàlic de les manilles apretades contra els canells, mentre reben l’habitual dosi d’insults. El seu destí són els soterranis dels jutjats hereus del Tribunal d’Ordre Públic del franquisme, l’Audiència Nacional.

A l’estat espanyol quan truquen de matinada no és el lleter qui espera, sino la UIP o la BRIMO aplicant amb violència la legislació repressiva contra la protesta.

Encara no sabem a quantes de les 26 persones detingudes els aplicaran la llei antiterrorista, com seran els interrogatoris ni quins els càrrecs concrets. Sí sabem que als companys i companyes de Pandora 1 es van fer servir com indicis que ‘es passaven llibres anarquistes’, ‘tenien llibretes’ o ‘feien servir eines de software per evitar ser espiats’ (com fem milers de persones).

L’objectiu criminalitzador han estat, un cop més, els centres socials autogestionats. Perillosos focus on es fa una esmena a la totalitat del sistema capitalista, on es propaga la ideologia de l’autogestió i la solidaritat i es fan tallers oberts al barri. Desafiaments polítics que cal aturar.

A la nota de prensa de la policia s’aludeix, un altre cop, a bombes de les que ningú ha sentit a parlar o a la realització de sabotatges. Vivim temps en que protestar ja és considerat un sabotatge contra la normalitat del poder, ja els nostres avantpassats anaven a presó al ser considerada la vaga una forma de sabotatge.

Des de la CGT de Catalunya denunciem, un cop més, l’escalada repressiva de l’Estat. Denunciem la complaença dels que miren a una altra banda per simple covardia política. I demanem la màxima solidaritat i participació en les mobilitzacions que es convocaran contra els atacs a la dissidència i aquest 1984 permanent on ens estan fent malviure.

Estiguem atentes a les properes convocatòries de suport a les companyes detingudes.

Si ens toquen a una ens toquen a totes!

Secretariat Permanent Comitè Confederal CGT Catalunya

Barcelona, a 30 de març de 2015