Milers de manifestants contra la ‘llei mordassa’ i pels tancament dels CIES

  • Milers de manifestants han omplert els carrers del centre de la ciutat per protestar també contra la llei. I han acabat confluint amb una altra manifestació, la que demanava el tancament dels Centres d’Internament d’Estrangers.

Aquest dissabte s’ha celebrat a València una gran manifestació convocats per diverses entitats i associacions, en favor dels drets dels immigrants i també contra la llei ‘mordassa’ aprovada per la majoria absoluta del Partit Popular. La manifestació ha tingut dos punts de convocatòria diferents. Manifestació Dia Internacional dels Drets de les persones Immigrants -Setena Marxa pel Tancament dels centres d’Internament d’Estrangers (CIE)-, ha partit des de la plaça de l’Ajuntament,fins a la delegació de Govern -en el carrer Colom-, on han esperat concentrats els col·lectius contra la Llei Mordassa. En eixe punt, han confluït tots dos moviments que han marxat de forma conjunta fins a la porta del CIE de Sapadors.
Una protesta que ha estat convocada per col·lectius vinculats al 15-M amb l’adhesió de diverses entitats com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), els iaioflautes o sindicats com la CGT.

Durant la manifestació també es va denunciar la repressió contra grups i persones llibertàries detingudes a Madrid i Barcelona, exigint la seva immediata llibertat, al mateix temps pel dret a la manifestació sense por, pel rebuig de la societat  a les batudes contra immigrants, contra les detencions il·legals en el CIE i contra els genocidis en les fronteres.

Durant la manifestació a València contra la llei mordassa es va formar un bloc llibertari on van confluir CGT i CNT.

Fotos: Miguel Rodriguez