Fotos: Milers de veus a València contra la Llei Mordassa

La Plataforma «València sense mordassa» aplega milers de manifestants contra l’entrada en vigor de la nova llei.

Milers de persones es van concentrar ahir pel centre de València contra l’entrada en vigor de la coneguda com a Llei Mordassa (Llei de Seguretat Ciutadana) que entra avui en vigor, convocats per la «Plataforma València sense mordassa». La concentració es va desenvolupar en un to festiu però molt reivindicatiu a favor de la llibertat d’expressió i en contra de les mesures repressives que imposa el nou text legal aprovat pel PP en solitari al Congrés.

El recorregut reivindicatiu pel centre de València va comptar amb el suport d’associacions com els Iaioflautes, la CGT, Pobresa Zero, el 15-M, València en comú o Stop desnonaments, a més d’ex treballadors de la Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), representants d’Esquerra Unida i d’Amnistia Internacional, entre d’altres fins arribar a les 80 associacions i col·lectius que secunden aquesta protesta contra una llei «repressora i injusta que pretén acabar amb la llibertat d’expressió», segons han denunciat els convocants. «No som violents, estem contents», cridaven els manifestants, custodiats per agents del Cos Nacional de Policia (CNP) a la capçalera ia la cua de la manifestació.

El grup parlamentari Podem també va presentar ahir un escrit dirigit a la Mesa de les Corts Valencianes en què emplaça als grups parlamentaris a concentrar avui dimecres davant la porta del parlament valencià com a mostra de rebuig a la «Llei Mordassa».

Podem indica que la norma «retalla nombrosos i significatius drets fonamentals de la ciutadania», consagrats en la Constitució espanyola, com la llibertat d’informació i d’expressió, el de manifestació, reunió, legalitat, seguretat jurídica i tutela judicial efectiva, entre d’altres. La formació recorda que la Llei Mordassa ha rebut crítiques d’autoritats internacionals com els Relators de Nacions Unides, el Comissari de Drets Humans del Consell d’Europa, catedràtics i catedràtiques de Dret Penal de universitats espanyoles, professionals de la magistratura i de l’advocacia, moviments socials i la ciutadania.

Font Levante emv