Manifestacions el 18 de setembre en defensa de l’ensenyament públic

La Trobada de Plataformes Comarcals ha acordat, en la reunió del dia 12 de setembre al col·legi Cremona d’Alaquàs, convocar manifestacions a Alacant, València i Castelló el pròxim dijous 18 de setembre, coincidint amb la convocatòria de vaga estudiantil. A Alacant serà el 17, convocada per les plataformes comarcals del sud.

En la reunió s’ha analitzat la situació d’inici de curs, especialment les conseqüències negatives de l’avançament de l’inici del curs, que ha intentat dificultar la tasca d’organització i preparació per part dels docents. Això, sumat a les altes temperatures d’aquest mes de setembre, ha provocat una onada d’indignació en tots els centres educatius per part de la comunitat educativa i, conseqüentment, la mobilització de l’alumnat i la seua negativa a entrar a les aules fins que les temperatures es normalitzen.
La Trobada dóna suport a totes aquestes accions i ha acordat convocar manifestacions unitàries per tal d’exigir la dimissió de la consellera Català per la seua nefasta gestió en educació. Aquestes manifestacions són les següents:

Alacant, dimecres 17 de setembre, a les 18:30h, des de la Casa de les Bruixes (convocada per les Plataformes comarcals del sud).

València, dijous 18 de setembre, a les 18:30h, des de la plaça Sant Agustí.

Castelló, dijous 18 de setembre, a les 18:30h, des de la plaça Maria Agustina.

Elx, dijous 18 de setembre, a les 19:30h, des de la plaça els Algeps (Xemeneies).

Denia, dijous 18 de setembre, a les 20.00h en la glorieta del País Valencià.

El lema de les manifestacions serà ‘Consellera dimissió!’, en rebuig a la seua nefasta gestió en educació, clarament evidenciada en aquest inici de curs, amb una aplicació precipitada de la LOMQE -una llei que no vol ningú-, i l’avançament del curs i de les proves de recuperació que han acabat amb la paciència del professorat. A tot això se li ha sumat la intensíssima calor d’aquests dies que ha impossibilitat la impartició de classes amb normalitat.

A més, les manifestacions també es convoquen per continuar evidenciant el rebuig a les retallades de professorat, de beques i ajudes a l’alumnat, l’augment de ràtios, el tancament d’unitats i les retallades de línies en valencià.

En la Trobada de Plataformes Comarcals també s’ha volgut manifestar el suport a la comunitat educativa del Col·legi Cremona d’Alaquàs, que està donant un exemple de lluita i dignitat en defensa de l’escola pública i exigeix l’habilitació immediata d’una unitat de 3 anys i la construcció del centre educatiu promés fa anys.

També es vol traslladar el suport i la solidaritat a aquelles direccions que estan patint la repressió de la Conselleria d’Educació per haver autoritzat la suspensió de les classes per la calor o, simplement, la impartició de les classes en el pati del centre.

Finalment, insten la Consellera d’Educació, María José Català, a reconéixer que la decisió d’avançar el curs al 3 de setembre i les proves de recuperació a juliol ha estat un error. A reconèixer que l’aplicació de la LOMQE ha estat precipitada i improvisada, carregant el professorat de feina i poc temps per a preparar-se, sense que els llibres de text hagen arribat a molts centres educatius, abandonant els centres educatius a la seua sort amb més de 30ºC de temperatura sense instruccions clares de com actuar i sense atrevir-se a suspendre les classes per no reconéixer que l’avançament del curs ha estat un error.