Manifest per la llibertat de la companya Lola, sindicalista de CGT detinguda a Grècia per donar suport a un refugiat kurd

El Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya fa una crida solidària als moviments socials i organitzacions sindicals i polítiques per tal que signin el Manifest per la llibertat de la companya Lola, detinguda a Grècia per donar suport a un refugiat kurd, un escrit que és una iniciativa de familiars i companyes de treball, que farem arribar amb el llistat d’adhesions, al Consulat General de Grècia a Barcelona

>> El text de l’escrit el teniu a continuació i en document adjunt.

  • Manifest Lola llibertat (Word – 12.5 kB)

>>> Feu arribar les adhesions als correus electrònics spccc@cgtcatalunya.cat i accio.social@cgtcatalunya.cat

>> També es recullen adhesions al blog https://lolallibertat.wordpress.com/

MANIFEST

Sr. Fernando Turro Homedes
Cónsul General Honorari
Consulat General de Grècia a Barcelona

El passat diumenge, 27 de novembre, la companya de la secció sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona, Lola Gutiérrez, va ser empresonada per la policia grega per ajudar a un refugiat kurd a viatjar a Barcelona.

La companya va declarar haver actuat com ho ha fet tota la seva vida, “per convicció política i solidaritat”, un cas més en el llarg historial d’una activista exemplar en la lluita pels drets socials. Malgrat la rebaixa en la petició de delicte del jutge, la policia grega ha fet servir l’ús de prerrogatives especials i la manté encara entre reixes per considerar-la un ‘perill per l’estat’. D’aquest forma es vol fer escarni i humiliació amb la companya com a exemple per a d’altres solidàries que creguin que les persones valem més que les lleis repressores dels estats.

Volem mostrar el nostre rebuig per la detenció de la Lola i alhora fer-vos arribar la nostra més enèrgica protesta per com s’està allargant tot aquest procés, que impideix que la nostra companya pugui tornar a casa.

És per tot això que us demanem que feu les gestions que calguin per tal que que la Lola Gutiérrez sigui alliberada immediatament i es posi fi a aquesta situació absolutament injusta.

Barcelona, 5 de desembre de 2016

Signatura: