L’oferta d’ocupació de 2017 de la Generalitat manté en la precarietat a les educadores

El Consell no ofereix cap plaça d’educador d’educació especial o educador infantil malgrat que el 80% és interí.

Les educadores són un col·lectiu nombrós, d’aproximadament 1.000 funcionàries repartides per les escoles i instituts públics del País Valencià, de les quals més del 90% són dones. Malgrat l’alta precarietat, amb el 80% de personal interí, la Generalitat no preveu traure cap plaça d’educador.

Per a CGT aquesta oferta, com les precedents, són un fracàs del conseller d’Educació, Vicent Marzà. perquè no contempla cap plaça d’educador. Quan la Generalitat oferta 800 places en convocatòries d’estabilització d’ocupació i cap és d’educador suposa que s’està abandonant l’educació inclusiva.

La publicació d’aquesta oferta és una provocació del conseller al col·lectiu d’educadores a la porta d’una nova jornada de vaga.

El 20 de desembre CGT, Intersindical Valenciana i CSIF convoquen el quart dia de vaga en el present curs escolar. La vaga trancorrerà de 9 h fins a les 17 h. Els sindicats convocants i les Plataformes d’Educadores fan una crida a una manifestació que eixirà a les 12 h des de la plaça de l’Ajuntament de València.

CGT considerà que la Conselleria d’Educació podria mantenir la precarietat actual de les educadores perquè d’eixa forma es facilita consolidar les pràctiques abusives de l’Administració, on és estructural la ingerència de la Inspecció educativa en les condicions laborals i les direccions dels centres apliquen la normativa de funció pública de manera discrecional; una pràctica estesa durant els anys de govern del PP.

CGT-Generalitat Valenciana