Home / Actualitat / L’inici del curs escolar es presenta calent especialment a Cremona i en Sant Joan de Ribera

L’inici del curs escolar es presenta calent especialment a Cremona i en Sant Joan de Ribera

mobiliario-cremonaLa volta al col·le a la Comunitat Valenciana, on els centres educatius públics començaran a impartir les classes aquest dimecres 3 de setembre d’infantil, primària, secundària, batxillerat i FP, es presentarà calent i no precisament per les altes temperatures que assolen aquestes dates a l’Horta.

El CEIP Ciutat de Cremona, d’Alaquàs, i el CEIP Sant Joan de Ribera, de Burjassot, centraran les reclamacions, queixes i manifestacions dels pares i mares dels alumnes de tots dos centres. El centre Cremona d’Alaquàs ja ha anunciat accions el mateix 3 de setembre. I el AMPA del CEIP sant Juan de Ribera ja ha manifestat el seu descontentament a la situació dels seus fills, repartits fins a en 4 centres escolars de Burjassot.
No seran els únics. També ha posat l’accent en les peticions de molts centres quant a les retallades d’unitats de cara al curs 2014/15, especialment referent a línies en valencià. Aquest avançament fa que els docents amb prou faenes disposen de tres dies per a preparar les classes després de les vacances d’estiu, la qual cosa ha sigut criticat per els treballadors de l’ensenyament, els qui lamenten que, per primera vegada, “el calendari escolar no s’ha negociat en Taula Sectorial”.

Els “efectes negatius” que tindrà l’avançament del curs escolar: d’una banda, que el professorat interí i provisional solament tindran tres dies per a presentar la documentació requerida per l’administració. “ Els canvis també afectaran a la durada de les classes. Com ja es va anunciar, les sessions lectives passaran d’una hora a 45 minuts, amb el que s’impartiran sis assignatures en lloc de cinc.