L’exili de la llibertat. L’obra cultural del Moviment Llibertari a França, 1939-1975

La CGT i la FSS commemoren el 80 aniversari de l’exili de 1939, des d’una mirada llibertària, amb l’exposició «L’exili de la llibertat. L’obra cultural del ML a França, 1939-1975».


Inauguració: 2 de Desembre 19.00 hores Biblioteca Pública de València Pilar Faus.
Taula redona amb la participació d’Antonio Pérez Collado,Confederació General del Treball, Víctor Benavides Escrivá i Rafael Maestre, comissaris de l’exposició.

Modera Juan Pérez Eslava, Fundació Salvador Seguí

L’exposició es podrà visitar des de : Dilluns, 2 Desembre, 2019 – 12.45 fins a Divendres, 27 Desembre, 2019 – 12.45


El testimoni de l’exili espanyol de 1939 es troba en el conjunt de totes les aportacions de les persones que el van viure, i no sols els intel·lectuals. La recuperació de la memòria de l’exili estaria incompleta sense la reparació de la memòria de la cultura obrera exiliada.

En l’actualitat coneixem molt millor la realitat de l’exili, encara que queden molts aspectes per recuperar, especialment l’aportació del Moviment Llibertari a la cultura de la resistència, a través d’espais de sociabilitat on a més de lluitar contra la dictadura franquista, es va realitzar una labor cultural i social impressionant amb la creació d’ateneus, biblioteques, grups artístics, editorials, premsa, revistes…

SINOPSI

A través de 19 panells, que comencen amb el drama de l’exili, mostrarà l’obra cultural i solidària desenvolupada pel Moviment Llibertari a França. Uns breus textos ens introduiran en els diversos apartats que componen l’exposició, que aniran acompanyats d’imatges de documents, llibres, revistes, fullets, programes de mà, cartells anunciadors, fotografies, capçaleres de premsa i testimoniatges de companyes i companys exiliats.