Les treballadores de l’IVASS es manifesten per l’augment de baixes per malaltia mental

Les treballadores de l’Institut Valencià de Serveis Socials (IVASS) estem donant guerra pel centre de València!. Hui ens manifestem des de l’edifici de la Generalitat hasta la plaça d’El Carmen a on l’IVASS te un palau per a les seues administradores. Ací estem fent soroll!! Apropat per a donar suport!. Perquè la nostra dignitat, la nostra salut – especialment la mental – està en joc. L’IVASS incomplix el conveni! Estem fartes!.

La Secció Sindical de CGT-IVASS a realitzat una manifestació el 6 de juny en la plaça de Manises per un increment en més d’un 200% del nombre de baixes.

Les treballadores de l’Institut Valencià de Serveis Socials (IVASS) organitzades en la Secció Sindical de CGT-IVASS s’han manifestat en la plaça de Manises – enfront de l’edifici de la Generalitat Valenciana – per a protestar per l’augment en el nombre de baixes en els seus centres de treball.

Segons denuncien des de la central anarcosindicalista, des del 2020 les baixes s’han incrementat en més d’un 200%, especialment aquelles relacionades amb la salut mental de les treballadores. “Un dels motius de tanta baixa és la falta de descans del personal – expliquen en un comunicat emés des de la Secció Sindical de CGT-IVASS-, ja que l’IVASS incompleix sistemàticament els dos dies de descansos setmanals que estableix el Conveni, i moltes vegades lliurem tan sols un dia a la setmana”.

D’altra banda, denuncien que el 30% dels accidents laborals són agressions i aquestes a més del mal físic produeix un altre psicològic, al que se suma que, amb els fulls d’anotacions actuals, “és impossible la conciliació familiar ja que en moltes ocasions tan sols es descansa un cap de setmana”.

“El 90% de la plantilla som dones i amb les funcions que exercim és quasi impossible que pugam jubilar-nos als 67 anys. Moltes de nosaltres alcem usuaris de més de 100 quilos”, apunten les treballadores de l’IVASS.

I afigen: “Estem fartes de patir aquestes condicions de treball, per això eixim al carrer a reivindicar que es garantisquen els descansos que marca el conveni col·lectiu, així com la reducció en el còmput anual per a poder fer efectiu aquest descans, l’establiment d’un sistema de prejubilacions per a poder avançar l’edat de jubilació i la negociació d’un nou Conveni que millore les condicions laborals de tota la plantilla”.