L’Audiència Nacional declara injustificada l’última modificació substancial de les condicions de treball a l’FNAC i sentencia recuperar anteriors condicions de treball

arton10452-a5c94REVÉS JUDICIAL A L’FNAC

L’Audiència Nacional declara injustificada l’última modificació substancial de les condicions de treball i condemna a l’empresa a recuperar als treballadors afectats a les seves anteriors condicions de treball

CGT es va adherir a la demanda contra FNAC i va defensar en seu judicial els interessos dels seus companys / es.

En la seva dura sentència de 15 de juliol, l’Audiència Nacional no considera acreditada la previsió de pèrdues presentada per FNAC per imposar el passat mes d’abril, una nova modificació (o retallada) substancial de les condicions de treball als seus empleats.

Les previsions de pèrdues presentades per FNAC són titllades per l’Audiència Nacional com incompletes, imprecises, mancades de càlculs específics i poc rigoroses, de manera que les considera legalment inadmissibles. A més, remarca que les mateixes contradiuen sense cap rigor les previsions macroeconòmiques sobre evolució del consum privat elaborades pel Govern.

L’Audiència Nacional considera que FNAC ha estat exigint a la Sala del Social i als representants dels treballadors «un acte de fe» inacceptable. Li recrimina que presenti les seves previsions de pèrdues citant mers extractes aïllats d’un informe econòmic que ni tan sols presenta en la seva totalitat, usurpant d’aquesta manera a la Sala «el contingut complet de les previsions, les seves referències, criteris i condicions, ni quan van ser elaborades i sobre quines bases i estudis».

Els magistrats de la Sala Social tampoc s’expliquen com el copagament de la mútua sanitària pot prevenir «una evolució negativa» de FNAC, quan aquesta segueix mantenint-se en beneficis i, és més, «els ha incrementat» el 2013. L’Audiència arriba fins i tot l’exercici hipotètic de restar als beneficis de FNAC la despesa en bons i assegurança mèdica, arribant a la conclusió que el balanç «de pèrdues i guanys seguiria sent positiu».

Per això, els magistrats consideren que la intenció última de FNAC és la d’imposar una mesura «redistributiva» que millori el resultat de l’Empresa a base de «empitjorar» les condicions dels seus treballadors. L’Audiència titlla aquest argument de «circular»: els treballadors «empitjoren» en la mesura que FNAC «millora», «sense que hi hagi cap dada objectiva […] que justifiqui aquest canvi en la distribució».

Per tot això, l’Audiència Nacional declara injustificada la modificació substancial de les condicions de treball de FNAC i la CONDEMNA «a reposar als treballadors afectats per la mateixa en les seves anteriors condicions de treball», de manera que FNAC haurà de sufragar l’assegurança mèdica al 100% i també a pagar en la seva totalitat els bons a directius i mànagers.

CGT FNAC

Varapalo judicial al fnac. Comunicado CGT FNAC

Sentència AN que declara injustificada l’última modificació substancial de les condicions de treball a l´fnac i sentencia recuperar anteriors condicions de treball a la que es va personar cgt