L’Assemblea de Aturats i Precaris de CGT insta a l’ajuntament de València a instaurar una targeta solidària en EMT per als més desfavorits

Persones en situació d’atur integren des que es va engegar l’any passat, un grup de treball en el si de la Confederació General del Treball a València.

A més d’organitzar la lluita d’un col·lectiu nombrós però majoritàriament silenciós i silenciat, l’Assemblea batalla per visibilitzar la protesta, conscienciar i denunciar les arrels del problema de l’atur, la desigualtat i l’exclusió social.

Tal com sosté Juan Miguel Font, membre de l’Assemblea anarcosindicalista, “estem vivint un moment crític en el qual les conseqüències de les polítiques neoliberals han arrasat milions de llars”. La situació és doncs “insostenible per a milers de persones que no compten amb recursos per a viure dignament i, ni tan sols, per a omplir les neveres o desplaçar-se per la ciutat”.

Després d’analitzar i debatre sobre aquesta realitat, l’Assemblea ha decidit exigir a l’alcaldessa Rita Barberá que, a càrrec dels pressupostos municipals de València i igual que s’ha fet en ciutats com Sevilla, instaure una targeta solidària sobre les tarifes bonificades que té actualment l’Empresa Municipal de Transports (autobusos de València).

D’aquesta targeta podrien beneficiar-se totes aquelles persones que, estant aturades i empadronades en la ciutat, es troben cercant activament ocupació i pertanguen a alguns dels següents col·lectius: aturats que no perceben cap ingrés, aturats que reben el salari social, la Renda Activa d’Inserció, el subsidi de desocupació o aturats de llarga durada.

“Volem”, explica Font, “que es faça alguna cosa des de l’Ajuntament per l’equitat social. Les tarifes de l’EMT són elevades, prohibitives per a un col·lectiu que veu dificultada la possibilitat de desplaçar-se, fins i tot per a cercar un treball”.

A la pregunta de si creu que l’alcaldessa rebrà de bon grat la proposta, Font somriu: “Molta sensibilitat no crec que tinga, només cal pensar en quina és la seua ideologia i en com ha passat de les Cadires del Fam durant tres mesos fins que el passat dia 24 va rebre uns molt merescuts esbroncs. Però la seua obligació és servir a la ciutadania. I açò és una qüestió de justícia social”.

27 de novembre de 2014

Assemblea de Aturats i Precaris de CGT