La patronal del telemàrqueting ignora als treballadors i cancel·la la reunió per negociar el conveni

L’Associació de Contact Center Espanyola (ACE), la patronal del sector del telemàrqueting que s’emmarca dins de la CEOE, continua ignorant les demandes dels treballadors malgrat les mobilitzacions i denúncies dels sindicats.

Aquest dijous estava prevista una nova reunió de la taula de negociació del conveni col·lectiu del sector, que va expirar fa dos anys, però la patronal ha decidit no assistir-hi. En un correu electrònic enviat als sindicats, l’ACE assegura que «no està en disposició de realitzar en aquest moment cap canvi» sobre la posició que porta mantenint des que els treballadors insisteixen a pactar un conveni estatal nou amb millores de salari i de les condicions laborals en un dels sectors més precaris del mercat laboral espanyol.

Després de la reunió interna de l’ACE dimecres, a la qual s’agrupa el 80% de les empreses del sector, majoritàriament grans multinacionals, la patronal va decidir que «no té sentit reiterar el que ja coneixen les organitzacions sindicals» i va avançar que la reunió de la taula negociadora «no tindria cap contingut», com ja va passar amb la celebrada el passat 20 d’octubre.

Els sindicats CCOO, UGT, CGT i CiG van anunciar dimarts una nova jornada de vaga per al 28 de novembre. A l’octubre ja va tenir lloc una altra aturada de 24 hores i els sindicats han portat el cas al Parlament Europeu perquè entenen que l’actual conveni, que segueix operant en ultraactivitat, vulnera diverses directives europees en matèria laboral. El sindicat UGT ha convocat en solitari una vaga que amenaça amb estendre durant tot el macropont de desembre.

CGT ha qualificat de «lamentable» la decisió de la patronal d’anul·lar la reunió de la taula negociadora i afirma que «aquesta acció unilateral» és «contrària a la bona fe que exigeix la llei». Emplaça a l’ACE a que analitzi les propostes dels sindicats i que torni a fixar data i hora per a un altre partit.

Font Publico.es