La CGT segueix recolzant la lluita dels treballadors i treballadores de Movistar

Després del fracàs dels reiterats intents per trencar l’anomenada «vaga de les escales» la patronal del grup Telefónica es veu obligada a obrir unes negociacions amb els treballadors i les treballadores autònomes i de contractes de Movistar després la tancada d’un grup d’aquests en la botiga de marca a Barcelona.

La Confederació General del Treball (CGT) vol manifestar tot el seu suport al conjunt de treballadores i treballadors implicats en la lluita de Movistar en l’etapa de negociacions que s’ha iniciat aquest dilluns, 11 de maig, de la mateixa manera que ha estat recolzant a aquests falsos autònoms i plantilles de subcontractes que treballen per aquesta empresa de comunicacions, des que els seus assemblees territorials van decidir recórrer a la vaga per exigir uns justos drets i unes retribucions dignes.

El conflicte, que ja ha entrat en la seva sisena setmana, ha passat per tot un seguit d’atacs directes i maniobres tendents a fer fracassar la vaga, des pressions i amenaces gens velades de les adreces de Telefónica i les seves empreses auxiliars, l’intent de negociacions amb UGT i CCOO – arribant a signar-se un ridícul acord al marge de les assemblees i la desconvocatòria de la vaga- passant per desorbitats desplegaments policials i de vigilants de seguretat davant de cada acció de protesta que els treballadors i les treballadores han realitzat i per un silenci informatiu que ens recorda a altres èpoques.

Fracassades els dues primeres estratègies contra les treballadores els treballadors i el dret de vaga posades en marxa amb tota traïdoria, immediatament es va passar a la via repressiva (que alguns han de pensar segueix sent la més eficaç quan de fer callar veus que demanen llibertat i justícia es tracta ) i en la matinada següent al vergonyós acord es procedeix a detenir cinc treballadors de contractes de Movistar, sota la greu acusació de sabotatge i obstrucció al dret a la feina. Posteriorment es deté quatre, mentre la vaga prossegueix i deixa en molt mal lloc al grup Telefónica i als seus sindicats UGT i CCOO.

A la reunió mantinguda, a Barcelona, ​​el dia 11 de maig amb Telefónica, aquesta no ofereix als treballadors i treballadores res més que el ridícul acord de CCOO i UGT, demanant-los a més que abandonin la vaga. Res que tingui a veure amb les seves justes demandes, de manera que la vaga continua i s’endurirà més davant la insensible i provocadora actitud de la multinacional.

Per tot això, i com il·lustratiu exemple d’aquestes polítiques de repressió de les que és bona prova la Llei Mordassa, que molt aviat entrarà en vigor, la CGT també vol denunciar l’assetjament i el silenci, impostos des de dalt, que pateixen aquestes treballadores i treballadors autònoms i subcontractats de Movistar durant les més de cinc setmanes completes que ja dura la seva vaga indefinida.

Posteriorment tots els detinguts han estat posats en llibertat, tot i que amb càrrecs, el que ens fa témer que seran acusats i s’hauran d’enfrontar a tan dures peticions de penes com la resta dels dos centenars de treballadors i treballadores que estan en espera de judici per haver estat acusats dels «delictes» de participar en piquets informatius, fer pintades, cremar fotocòpies de bitllets o acudir a manifestacions.

La CGT condemna totes estàs vulneracions dels nostres drets i llibertats més elementals com a ciutadans i treballadors, i manifesta la seva determinació de seguir defensant al carrer i davant les pròpies institucions els drets a pensar, expressar i manifestar les nostres idees i reivindicacions. Com es crida habitualment en les manifestacions: «La repressió no ens aturarà», que ho sàpiguen aquests governants i els que puguin venir.