Jutjats nou joves de la «primavera valenciana» denunciats per la policia

Gairebé quatre anys després de la «primavera valenciana» (les protestes estudiantils de febrer de 2012 a València les imatges van donar la volta al món per les desmesurades càrregues policials), 9 joves van seure ahir al banc dels acusats, després de les denúncies per lesions presentades per la policia contra ells. Els fets es van produir durant les manifestacions del carrer Xàtiva i la Prefectura Superior de Policia del 16 de febrer de 2012. La vista pel judici de faltes es va celebrar al jutjat d’instrucció número 12 de València.

La Fiscalia va retirar l’acusació contra dos dels joves, per als quals va demanar la lliure absolució, perquè en la denúncia dels policies «no es va aportar cap part de lesions» i contra ells només existeix «la declaració en contra del policia que els denuncia »pel que« el principi de presumpció d’innocència no queda vulnerat ».

Per a la resta d’acusats el ministeri públic sol·licita multes que van des dels 150 fins als 300 euros per faltes de lesions i maltractament d’obra (un cop que no causa lesió). El ministeri públic també reclama dues indemnitzacions per dos agents, de 300 i 690 euros, per les lesions al cap i l’espatlla que acrediten haver patit després de detenir diversos dels acusats. També reclamen el pagament d’una gorra de policia (21 euros) que va desaparèixer. L’acusació particular, que exerceixen els agents de policia, es va sumar a la petició de penes de la Fiscalia, excepte les dues absolucions, ja que insisteix en acusar-los. Les defenses van sol·licitar que se’ls absolgui perquè «el que va fer la policia aquests dies va ser repressió. Van carregar per atemorir la gent i impedir les manifestacions ».