Jubilats i pensionistes de CGT retornen col·lectivament les cartes de Fátima Báñez “per a visibilitzar el rebuig a les aixecades de camisa i per a defensar les pensions presents i futures”

En un ambient fortament reivindicatiu, l’Assemblea de Jubilats/des i Pensionistes de CGT València, al costat d’integrants d’altres organitzacions com Iaioflautes València i la Coordinadora per la Defensa de les Pensions Públiques, s’han reunit per a retornar via postal les cartes signades per la ministra d’Ocupació en les quals anuncia l’increment del 0,25% al col·lectiu de pensionistes. L’acte que ha constat de dues parts -la primera escenificant públicament la devolució de les missives amb un sobre gegant, i la segona fent-la efectiva per correu- s’ha desenvolupat fora i després a l’interior de l’edifici de Correos de la plaça de l’Ajuntament de València

La CGT va iniciar a principis d’any una campanya amb la finalitat de recopilar i a continuació retornar les “ridícules” missives de la ministra que han suposat, segons declaracions de l’Assemblea, “la gota que ha omplit el got de la paciència de milions de pensionistes que veuen com, any rere any, retallen un dret que és essencial per a assegurar el present i el futur de les persones”.

D’aquesta manera, la protesta organitzada en el matí de la jornada d’avui, quan encara ressonen les notes de la massiva manifestació de pensionistes valencians del dia 22, torna a posar en evidència el descontentament d’un col·lectiu bregat en la lluita que, recalca un integrant de la CGT “sap molt bé que els drets són irrenunciables i que cal defensar-los front als atacs del neoliberalisme. I no ens van a convèncer amb propostes que semblen de broma com la de rebaixar l’IRPF o pujar el 2% a les pensions de viduïtat”.

A l’interior del sobre certificat amb les cartes rebutjades que rebrà en uns dies, la ministra Fátima Báñez trobarà també un escrit de part de tota l’Assemblea anarcosindicalista. Aquest conclou amb el següent paràgraf: “No és d’estranyar que cada vegada hi haja més gent indignada amb aquestes polítiques antisocials i que aqueix malestar es convertisca en protestes en el carrer. Tinga vostè la seguretat que la militància de la CGT –activa, aturada o jubilada- va a estar present en aqueixes previsibles i desitjables mobilitzacions. I sàpia també que hi ha moltes propostes viables per a assegurar i millorar les pensions públiques. Bàsicament es tractaria de repartir millor la riquesa que durant tota la nostra vida generem la gent que treballa”.