Galeria fotogràfica del 1r Maig de CGT a València

  • A València, prop de 5.000 persones recorren els carrers sota els colors de la Confederació.

L’anarcosindicalisme s’està enfortint cada vegada més en els territoris i en les empreses. Per a CGT la resignació no és una opció. És hora d’ocupar els carrers amb una mobilització permanent. CGT a cridat aquest 1r de maig a manifestar-perquè els bancs no siguin més importants que les persones, perquè els serveis públics no siguin privatitzats i contra el desmantellament del sistema públic de pensions. També per la lluita contra els accidents laborals, l’ocupació precària, la bretxa salarial de les dones. La manifestació de València, com en anys anteriors va ser multitudinària amb la participació de milers de persones al bloc anarcosindicalista, que va recorrer el centre de la ciutat al marge dels sindicats majoritaris i la casta política.

A València, prop de 5.000 persones han seguit la manifestació de CGT, que partint de la plaça de Sant Agustí, va recórrer els carrers Sant Vicent i la Pau, finalitzant a la plaça del parterre. Durant la ja tradicional manifestació alternativa a la qual convoquen CCOO i UGT, les banderes Cegestistas han donat color roig i negre a aquesta jornada de reivindicació, i al carrer de la Pau, i de forma festiva s’ha desplegat una bandera de 50 metres per evidenciar la diferència amb els que són còmplices de l’estafa. Al final del carrer Sant Vicent, les companyes Empar i Yanira han fets sengles parlaments denunciant la situació de les dones.

Pancartes reclamant la Defensa de les Pensions, o el caràcter Públic i Sostenible del Ferrocarril, al costat de la general exigència d’uns serveis públics de qualitat, han completat les reivindicacions de la jornada, sense oblidar la denúncia pels drets i llibertats arrabassats, i la imperiosa necessitat de recuperar-los.

Al final de la marxa, s’han realitzat parlaments de les organitzacions presents i des de la CGT hem destacat la necessitat de construir una realitat diferent, on totes les persones, en igualtat, tinguin dret a una vida digna i feliç. Les eines per a això; els valors de la generositat, la solidaritat, el suport mutu, l’honestedat, en oposició al despietat model que ens volen imposar els que manen. Hem trucat a redoblar els esforços per fer-ho possible, ja que la situació de tantíssimes persones que estan patint condicions de vida deplorables, requereix un canvi urgent, que no pot esperar.

Visca el 1 de maig, i visca la lluita de la classe obrera

Fotos del 1r Maig 2018 de CGT a València, Sortida plaça Sant. Agustí, arribada Parterre: